Turnul Sfatului

Dacă ajungi în Sibiu, nu ai cum să nu observi Turnul Sfatului, situat între cele două piețe ale orașului, Piața Mică și Piața Mare. Acesta veghează asupra Sibiului încă din anul 1324, când a avut loc prima menționare documentară a primăriei Sibiului. În 1585, Turnul Sfatului s-a prăbușit parțial, din pricina unui cutremur puternic, iar edificiul a fost recondiționat trei ani mai târziu. Din interiorul turnului, vizitatorii pot admira o bună parte a orașului Sibiu, iar accesul se face pe o scară spiralată, care are 141 de trepte. Putem spune că acest turn este simbolul Sibiului, iar dacă vei ajunge în oraș, cu siguranță te vei convinge de acest lucru în momentul în care vei vizita celebrul edificiu.

Podul Minciunilor

Un alt obiect turistic important din Sibiu este Podul Minciunilor. Acesta este o pasarelă pietonală, aflată în centrul istoric al Sibiului, iar în ultimii ani, acesta a devenit unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale orașului. Despre Podul Minciunilor s-au spus o mulțime de legende, dar cea mai cunoscută este aceea conform căreia podul “ar avea urechi”, dar și “puteri inexplicabile”, iar orice minciună spusă aici se va afla. 

Grădina Zoologică din Sibiu

În Pădurea Dumbrava Sibiului, poți vizita una dintre cele mai frumoase grădini zoologice din România și unde poți admira lupi iberici, cămile, lei sau tigrii. De asemenea, grădina Zoo din Sibiu este prima grădină din întreaga țară care a cumpărat o pereche de zebre.

Muzeul Brukental

Iubitorii de artă pot vizita în Sibiu celebrul muzeu Brukenthal, aflat chiar în centrul orașului. Etajele 1 și 2 ale Palatului Brukenthal găzduiesc cele mai importante galerii de artă europeană din România. Însă, pe lângă picturi, muzeul mai deține și o colecție de artă decorativă, care conține piese unice precum altare, sculpturi, argintărie laică sau de cult, sticlărie, covoare orientale și mobilier. Tot la muzeul Brukenthal, vei putea admira o bibliotecă impresionantă, care cuprinde peste 16.000 de volume, la care s-au adăugat, de-a lungul anilor, colecții precum biblioteca capelei. Astăzi, colecția de cărți cuprinde peste 280.000 de volume.

Catedrala Evanghelică

Catedrala Evanghelică este una dintre cele mai impresionante clădiri gotice din Transilvania. Biserica este dominată de un turn cu șapte nivele, pe care îl poți vizita, urcând cele 192 de trepte. De asemenea, biserica deține al doilea cel mai vechi ceas din România, care datează din 1881. 

Piața Mare din Sibiu

Piața Mare din Sibiu există încă din anul 1366, iar pe atunci, aceasta era centrul vechii cetăți. Apoi, în perioada comunistă, piața a purtat numele de Piața Regele Ferdinand, iar ulterior a primit denumirea de Piața Republicii, iar din 1990, se numește Piața Mare. Această zonă pietonală găzduiește în fiecare an celebrul Târg de Crăciun. Iar odinioară, aici veneau negustorii cu marfa lor și aveau loc adunări cetățenești. Din Piața Mare poți ajunge rapid la Turnul Sfatului sau la Muzeul Brukenthal. 

Muzeul Astra 

Muzeul Astra din Sibiu este unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din țara noastră, având o suprafață de 90 de hectare. Acesta cuprinde o mulțime de creații tradiționale, case și ateliere de prelucrare a lemnului, metalului și a textilelor. 

Așadar, acestea sunt o parte din cele mai importante obiective turistice pe care le poți vizita în Sibiu. Iar dacă ți se face foame, nu uita că poți servi masa la unul dintre restaurantele aflate în Piața Mare, sau poți folosi o aplicație care se ocupă cu livrarea de mâncare în orașul Sibiu.