Una dintre cele mai frumoase expoziții în aer liber din această iarnă, din București, s-a deschis în Grădina Botanică. Garden of Lights, Grădina de Lumini, ne propune să redescoperim povestea lui Alice în Țara Minunilor și ne încântă cu instalații luminoase pline de magie.

Încă de la intrarea în Grădina Luminilor se aude zornăitul cheilor care deschid un tărâm de poveste. De la poarta plină de lumină, vom porni pe un traseu sinuos, însoțind-o pe Alice care va întâlni personaje buclucașe, Motanul de Cheshire, Pălărierul Nebun, regina de Cupă și soldații ei din cărți de joc.

Traseul este interactiv, copiii vor fi provocați să răspundă la întrebări din poveste și vor fi fascinați de figurinele luminoase care par desprinse dintr-o lume magică.

Milioane de beculețe și instalații dinamice

Grădina Botanică din București a devenit o adevărată grădină fermecată. Pe lângă personajele de basm, vei descoperi liane radiante, un tunel multimedia, inimi și flori strălucitoare care îți zâmbesc, fântâni luminoase și câmpuri de lumini care dansează pe muzică.

Melodiile din animația ”Alice în Țara Minunilor” te întâmpină peste tot și fiecare instalație luminoasă este de-a dreptul feerică, numai bună de făcut zeci de poze cu cei mici.

Organizatorii vor amplasa și un Pom de Crăciun extraordinar și puncte foto pentru a imortaliza vizita în Grădina Botanică.

Program de vizitare și prețuri

Expoziția Garden of Lights va rămâne deschisă în perioada 3 noiembrie 2023 – 3 martie 2024, la Grădina Botanică din București, Șoseaua Cotroceni nr. 32.

Instalații colorate din poveste pot fi admirate și în timpul zilei, dar seara se transformă în locuri feerice, după căderea întunericului. Prețurile diferă și ele. Ziua, grădina poate fi vizitată la prețul de 10 lei pentru un bilet întreg și 5 lei pentru un bilet redus.

După ora 16, când se înserează, prețurile cresc:

Luni – joi: 52 de lei preț întreg/ 42 de lei preț redus/ 1,5 lei copii mai mici de 100 cm.

Vineri – duminică: 63 de lei preț întreg/ 52 de lei preț redus/ 1,5 lei copii mai mici de 100 cm.

Nu este acceptat accesul cu animale de companie.

Expoziția va fi închisă în zilele de 24 și 31 decembrie 2023. Dar toată iarna va fi deschisă pentru vizitatorii curioși să descopere un eveniment magic, care se organizează prima dată în România.