Este vorba despre un tratament clar și eficient, care le oferă timp terapeutic important.

Acest ecosistem medical, denumit Complete Spine Therapy, își propune să transforme modul în care pacienții din România abordează durerea de coloană.

Pacienții cu afecțiuni ale coloanei vertebrale, indiferent de locul în care se află, pot beneficia de un traseu clar prin care să poată găsi cel mai rapid drum către reducerea durerilor.

Traseul pacientului în ecosistemul Complete Spine Therapy este următorul:

1. Consult prin Telemedicină: Un consult medical inițial, realizat de medicul de recuperare RestartiX în sistem online, care determină dacă pacientul necesită tratament conservator sau dacă prezintă o urgență și necesită programare prioritară la neurochirurgie.

2. Managementul Durerii Online: Serviciu unic în România, accesibil din confortul propriei case prin intermediul platformei de servicii medicale RestartiX, pacientul beneficiind de planuri de kinetoterapie personalizată, consiliere psihologică specifică în managementul durerii, grupuri de suport în terapia durerii și consiliere nutrițională antiinflamatoare. Toate aceste servicii medicale se aplică simultan pentru minimum 6 săptămâni.

3. Intervenții Neurochirurgicale Ultraminim Invazive: Pentru cazurile mai complexe, care nu răspund pozitiv la tratamentul non-chirurgical integrativ oferit online, ecosistemul va oferi prioritate pacienților pentru a beneficia rapid de intervenții neurochirurgicale ultraminim invazive. Aceste intervenții sunt echivalente cu cele din SUA, pacientul putând beneficia de internare, intervenție și externare în 1 maxim 2 zile. În plus, pacienții pot beneficia de specialiști în terapia durerii, o specialitate încă la început în România, dedicată pacienților cu dureri cronice care nu au găsit încă soluție la durerea lor, dar nu prezintă motive de intervenții neurochirurgicale.

„Colaborarea aceasta marchează un pas uriaș în evoluția tratamentului durerii în România”, a explicat Alexandru Ilie, cofondator Restartix.

„Suntem mândri să oferim un spectru complet de servicii într-un singur ecosistem, de la managementul durerii online, un proces unic în România, până la proceduri neurochirurgicale de ultimă generație realizate la cele mai înalte standarde. Este o etapă inovatoare în medicina românească și sunt încântat să fac parte din această evoluție,” afirmă Dr. Dorin Bică, medic primar neurochirurg și cofondator NeuroHope.

Lansarea oficială a ecosistemului Complete Spine Therapy va avea loc pe 8 noiembrie 2023 ora 19:00 , în cadrul unui eveniment online, la care participarea este gratuită pentru toți cei interesați.

”Oferim pacienților români, dar nu numai, indiferent de locația lor, acces în maxim 48 de ore la cel mai complex proces terapeutic pentru ameliorarea durerilor de coloană, direct din confortul locuințelor lor – un avantaj pe care îl considerăm extraordinar.

Peste 95% dintre cazurile de hernie de disc nu necesită intervenție chirurgicală, iar acești pacienți pot duce o viață de calitate având alături o echipă de specialiști în kinetoterapie, nutriție și psihologie.

Pentru cazurile care necesită intervenție chirurgicală, eu sau Dr. Bică intervenim în regim de urgență, oferind soluții chirurgicale de top în cel mai scurt timp posibil,” spune Ionuț Gobej, medic primar neurochirurgie, cofondator NeuroHope.

Acest ecosistem va oferi posibilitatea pacienților de oriunde să-și gestioneze durerea de acasă sau, dacă este necesar, să vină pentru cateva zile în București pentru a beneficia de intervenția chirurgicală de care au nevoie, urmând apoi recuperarea postoperatorie de acasă.

Lansarea acestui ecosistem va fi realizată printr-un eveniment online – mai multe detalii puteți găsi aici.

Vezi și Cum te ajută sportul să reduci durerile musculare și de spate? dar și Dureri de spate? Iată de ce să apelezi la o clinică de kinetoterapie Bucureşti