Poate nu e prea târziu să găsești un last minute sau să sari în mașină către una dintre cele 6 destinații romantice pentru Revelion. Dacă nu, ai timp să te pregătești pentru Revelionul din anul următor. Ai putea și să visezi la o destinație minunată, iar visul să devină realitate în anul ce vine. Alege dintre ideile sugerate de noi și fă-ți repede bagajele! Ai timp să planifici și să vizitezi în 2020 măcar una din cele trei dintre cele mai spectaculoase destinații din Europa (vezi GALERIA FOTO).

Destinații romantice pentru Revelion: Veneția

Nu există niciun loc mai fermecător pentru a intra în Noul An decât ​Veneția. Oamenii din întreaga lume vin pentru a se bucura din plin de splendoarea famimosului oraș îmbrăcat în straie de sărbătoare. Totul culminează cu o petrecere festivă în Piața San Marco.

Destinații romantice pentru Revelion: Veneția îndrăgostiților

Destinații romantice pentru Revelion: Veneția îndrăgostiților

La umbra basilicii mărețe și a Palatului Dogilor, oamenii se adună pentru a lua parte la cel mai spectaculos foc de artificii. Toți, străini sau prieteni, își urează ”La mulți ani!” la ora 12. Bineînțeles, veți vizita rețeaua largă de canale și vă veți săruta sub Puntea Suspinelor în prima zi a anului. Străduțele pitorești și muzeele renumite vă vor face să mai reveniți pentru că în scurta vizită nu veți putea vedea totul.

Destinații romantice pentru Revelion: Veneția îndrăgostiților

Destinații romantice pentru Revelion: Madeira

Dacă există un loc unde să sărbătorești viața din plin, atunci acela este Madeira. Tradițiile creștine din perioada Crăciunului se combină cu spectacolele pline de bucurie la sosirea Anului Nou, într-un bogat și amplu program de evenimente. Te vei putea bucura de muzică tradițională, dar și de concerte rock sau pop, după pofta inimii. De pe puntea navei de croazieră sau din portul Funchal, artificiile se văd cel mai bine.

Destinații romantice pentru Revelion: Sărbătorește viața în Madeira

Sărbătorește viața în Madeira

Această priveliște magnifică, de o rară frumusețe, este, pur și simplu, unică. În plus, mii de lămpi multicolore decorează orășelul în formă de amfiteatru, transformându-l într-o scenă grandioasă. Bineînțeles, veți degusta din vinul local faimos și veți explora coasta spectaculoasă bucurându-vă de clima blândă.

Citește și: Cum va fi vremea de Revelion. Ce ne așteaptă la începutul anului 2020

Destinații romantice pentru Revelion: Maramureș

Dacă vrei să petreci cum n-ai mai petrecut vreodată, alege să mergi în Maramureș. Mâncărurile tradiționale, palinca din belșug și muzica populară vă vor înveseli cu o petrecere ca în povești care va dura trei zile și trei nopți. Dar ar fi bine să-ți faci timp și să vizitezi măcar câteva dintre cele 100 de biserici din lemn, mici bijuterii de artă, dintre care 8 sunt incluse pe lista patrimoniului UNESCO. Trebuie să ajungi și la mănăstirea Bârsana și la faimosul Cimitir Vesel din Sapanta. Nu rata nici o excursie cu mocănița din Vișeul de Sus.

Revelion în Maramureș

Maramureș: Cimitirul vesel

Destinații romantice pentru Revelion: Oradea

Oradea nu este un centru turistic aglomerat, dar orașul recent renovat este cochet și oferă multe surprize frumoase vizitatorilor. Cetatea în formă de pentagon din secolul al XII-lea era cândva înconjurată de un șanț foarte larg de 120 de metri, plin cu apă din râul Criș. Astăzi este una dintre cele mai bine conservate cetăți din Europa. Construit în stil baroc târziu austriac, Palatul Episcopal Catolic este inspirat de Palatul Belvedere din Viena.

Destinații romantice pentru Revelion: Oradea, Viena de România

Oradea, Viena de România

O altă bijuterie arhitectonică a orașului este casa lui Darvas-La Roche. Mai poți vizita și Biserica cu Lună, cunoscută datorită mecanismului construit de maestrul vienez George Rueppe. Unic în Europa, acesta prezintă fazele lunii. La doi pași, se află Băile Felix, unde vă puteți bucura de băile cu ape termale și numeroase centre de spa.

Destinații romantice pentru Revelion: Sighișoara

Dacă ai vrea să-ți începi anul într-un decor medieval, alege Sighișoara. De Revelion puteți sărbători chiar în Piața Cetății. În celelalte zile poți hoinări în voie pe străduțele înguste și poți (re)vizita Turnul cu ceas, Biserica Romano-Catolică și Biserica Ortodoxă Sfânta Treime, Scara Școlarilor, Cimitirul din Deal, și alte locuri pline de romantism și mister ale cetății. Nu rata nici Mănăstirea Sfântul Dimitrie, aflată la doar 4 kilometri de oraș.

Destinații romantice pentru Revelion: Banchet medieval la Sighișoara

Destinații romantice pentru Revelion: Banchet medieval la Sighișoara

Destinații romantice pentru Revelion: Edinburgh

Un alt oraș medieval minunat aflat în capătul celălalt al Europei te îmbie să petreci sfârșitul de an printre zidurile sale: Edinburgh. Hogmanay este cuvântul scoțian pentru ultima zi a anului și este sinonim cu sărbătorirea Anului Nou în manieră proprie locului. Totul începe pe 30 decembrie, cu spectaculoasa Torchlight Procession. Alăturați-vă miilor de purtători de torțe, care creează un râu de foc de la Mila Regală istorică până la Calton Hill, unde va avea loc focul de artificii.

Destinații romantice pentru Revelion: Edinburgh

De Revelion, distrează-te ca scoțienii!

Ziua următoare, serbările se mută pe Princes Street, chiar în inima orașului Edinburgh. Pe fundalul spectaculos al Castelului Edinburgh, aproximativ 80.000 de oameni își petrec drumul spre noul an cu muzică live și distracție din plin. A doua zi, pe când românii consumă ciorba de potroace, scoțienii au alt ritual de trezire din beție: Loony Dook (o baie de dimineață într-un râu). De multe ori, petrecerea continuă până pe 2 ianuarie.

Sursa foto: 123rf.com