Citește și: Top 20 cele mai frumoase obiective turistice din România

Destinații perfecte pentru un city break toamna: Praga

Praga arată superb în culorile toamnei. Vremea încă ține cu turiștii, iar bogăția arhitecturii istorice din Praga trebuie să fie văzută la pas, rătăcind pe străzile pietruite și coborând pe malul Vltavei. Dar nu este doar arhitectura faimoasă a orașului – viața de noapte a orașului și berea bună și ieftină atrag mulțimi de turiști pe tot parcursul anului.

Destinații perfecte pentru un city break toamna: Praga

Praga nu este doar un oraș vechi foarte bine păstrat. Partea nouă te uimește cu clădiri de birouri avangardiste, magazine de modă de top, dar și mici rulote care vând mâncare pe stradă, toate strecurate printre clădirile baroce excelent restaurate și străzile pietruite ale orașului vechi. Praga este împărțită în două de pitorescul râu verde Vltava și legat de poduri de piatră spectaculoase.

Destinații perfecte pentru un city break toamna: Barcelona

Barcelona este locul în care te mai poți bucura de soare, fără să te arzi, de data aceasta. În octombrie și noiembrie, se așteaptă de obicei temperaturi peste 20 ° C, iar soarele va străluci adesea întreaga zi. Orașul nu va mai fi plin de turiști. Astfel, vei putea admira în voie Sagrada Familia sau muzeul în aer liber Poble Espanyol.

Destinații perfecte pentru un city break toamna: Barcelona

Dacă mergi doar pentru un week-end, ia un bilet de 48 de ore pentru autobuzele Hop-on hop off și explorează orașul în acest fel.Dacă ai noroc de vreme foarte bună, poți petrece câteva ore după-amiaza pe plaja orașului, înainte de a căuta un bar tapas în orașul vechi pentru a încheia ziua într-un mod relaxant.

Citește și: City break cu persoana iubită la Roma. Obiective de neratat

Destinații perfecte pentru un city break toamna: Marrakech

Cu siguranță, mulți oameni nu s-au gândit niciodată să plece la Marrakech, dar acest oraș uimitor este într-adevăr o destinație de vis. Cele mai indicate luni pentru a călători aici sunt octombrie și noiembrie! Temperaturile sunt mai mult decât plăcute, iar orașul îți va răsfăța toate simțurile.

Destinații perfecte pentru un city break toamna: Marrakesh

Dacă vei rătăci pe străzile laterale înguste ale Medinei, orașul vechi Marrakech, veți simți că ai intrat în lumea celor 1001 de Nopți! În piețele unde se vând condimente, vei fi copleșită de toate aromele. Multe dintre condimente se spune chiar că au calități vindecătoare. În enorma piață din Djemaa el-Fna, veți întâlni fermecători de șerpi, artiști și comercianți de obiecte artizanale. Poți cumpăra orice, de la bijuterii, la covoare și, bineînțeles, lămpi care amintesc de cea a lui Aladin.

Citește și: Cele mai ieftine orașe din Europa pentru un city-break. Uite și cum stă Bucureștiul

Destinații perfecte pentru un city break toamna: Stockholm

Toamna face ca orașul nordic Stockholm să aibă un farmec aparte și-l face destinația perfectă pentru un city break. Copacii plantați de-a lungul bulevardelor își schimbă culoarea. Soarele de toamnă dă orașului vechi, numit Gamla Stan, o strălucire aurie și vă puteți relaxa și relaxa în timp ce mergeți pe fața apei. Poate fi provocator, dar și interesant să vizitezi Stockholmul, întrucât orașul este împrăștiat pe numeroase insule.

Destinații perfecte pentru un city break toamna: Stockholm

Dacă ai timp, ar trebui să mergi într-o excursie cu barca de-a lungul insulelor. Vizitează Muzeul Astrid Lindgren, Junibacken sau Drottningholm Slott, locul unde locuiește familia regală suedeză. Spre seară, trebuie doar să îți croiești drum spre Fjällgatan. De aici,vei avea o priveliște minunată asupra Gamla Stan și a insulei muzeale din Skeppsholmen. Dacă vremea pare a fi proastă, mergi într-un mic tur al metroului. Unele dintre stații sunt opere de artă în sine – Kungsträdgården, în special.

Destinații perfecte pentru un city break toamna: Lisabona

O altă destinație de toamnă care te lasă să te mai bucuri de un soare blând este Lisabona. Între vară și Crăciun, este un moment minunat pentru a vizita Lisabona. În luna octombrie, fluxul de turiști scade mult. În plus, totul este mai ieftin: zborul, cazarea, dar și prețurile la restaurante. Localnicii tind să fie mai prietenoși. Nu vei sta la coadă la intrarea la obiective turistice.

Destinații perfecte pentru un city break toamna: Lisabona

Există multe lucruri de făcut în Lisabona, chiar și atunci când plouă. Dacă ai la dispoziție doar câteva zile de toamnă în Lisabona, nu-ți petrece timpul în muzee, ci pe străzi. Străzile Lisabonei sunt un muzeu în sine. Alfama este unul dintre cele mai originale și autentice „Bairros” (cartiere) din Lisabona, fiind cel mai vechi. Cel mai bun mijloc de a explora Alfama este pe jos, dar fii pregătită pentru multe dealuri și scări. Seara ia cina într-unul dintre numeroasele restaurante Fado. Vizitează și Castelul São Jorge, situat pe unul dintre cele șapte coline ale Lisabonei. Bairro Alto este unul dintre cele mai cool cartiere ale Lisabonei. Aici vei găsi numeroase buticuri care vând haine unicat super trendy, magazine vintage second hand sau studiouri de tatuaje.

Dacă vrei să îţi programezi din timp o călătorie sau o activitate, iata si ce zile libere sunt in 2024!

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com

Vezi şi poduri celebre din lume pe care să le vizitezi, adevărate opere arhitecturale!