La mare, fără aglomerație

Fie că mergi cu cortul ori rulota sau alegi o pensiune liniștită, aceste destinații de vacanță superbe, dar mai puțin cunoscutete vă vor încânta. Chiar dacă aglomerația te face să te gândești să eviți marea, ai putea alege locuri mai puțin frecventate cum sunt orașul Sulina sau localitățile Corbu și Vadu, ori plaja Tuzla. Delta Dunării rămâne o atracție pentru toată lumea și poți găsi destule locuri izolate unde să campezi. Iulian Soca, ghid de turism, ne prezintă câteva destinații excelente, dar mai puțin cunoscute, pe care le poți vizita împreună cu familia.

Cei indragostiti de tramurile elene trebuie sa stie totul despre aceste insule grecesti mai putin cunoscute!

Destinații de vacanță superbe, dar mai puțin cunoscute: Pădurea Letea. Caii sălbatici din pădurea Letea

Caii sălbatici din Delta Dunării

Destinații de vacanță superbe, dar mai puțin cunoscute: Pădurea Letea

Pădurea Letea este un monument al naturii unic în lume. Pe traseul cu barca de-a lungul celor 30 de kilometri se trece de la vegetația sărăcăcioasă, la o zonă cu vegetație de stepă, apoi în cea de grinduri, urmată de o zonă cu plauri, acele insule plutitoare care se mișcă pe canal în funcție de modul în care bate vântul sau curentul, ori chiar de la valurile produse de barcă. Într-un final ajungi în satul Letea și vizitezi zona de pădure strict protejată. Vei avea ce vedea. Împreună cu Pădurea Caraorman și Delta Dunării, în general, reprezintă al treilea loc din lume ca număr de specii de plante și animale, după Arhipelagul Galapagos și Marea Barieră de Corali.

Destinații de vacanță superbe, dar mai puțin cunoscute: Pădurea Letea

Citește și: Grecia anunță când deschide sezonul de vacanță și în ce condiții pot veni turiștii. Și Croația va primi turiști, dar nu oricum

Vezi care sunt cele mai bune campinguri din Romania!

Destinații de vacanță superbe, dar mai puțin cunoscute: Munții Buzăului

”Țara Luanei” este zonă încărcată de spiritualitate, învăluită în legende despre daci, regi din vechime și civizații dispărute. Zona, numită și „Poarta lui Dumnezeu” a oferit de-a lungul timpului adăpost pentru mulți sihaștri, care au transformat grotele muntelui în locuri sfinte de rugăciune. Traseul, prin inima pădurii seculare, este denivelat și plin de aventură, dar accesibil în siguranță tuturor categoriilor de drumeți. În zonă există numeroase locuri unde poți campa sau sate unde poți găsi locuri de cazare. Mai poți vizita în apropiere Vulcanii Noroioși, cu peisajul lor selenar și Lacul Siriu.

Destinații de vacanță superbe, dar mai puțin cunoscute: Biserica de cretă din Aluniș, Munții Buzăului

Destinații de vacanță superbe, dar mai puțin cunoscute: Biserica de cretă din Aluniș, Munții Buzăului

Citește și: Top 10 locuri de vizitat în Sibiu și împrejurimi. Ce trebuie să vizitezi anul acesta în Sibiu

Destinații de vacanță superbe, dar mai puțin cunoscute: Parcul Național Cheile Nerei

Iulian Soca, ghid de turism, contact@socatour.ro

Iulian Soca, ghid de turism, [email protected]

Dacă ești în cautarea unui loc de poveste aflat în inima pădurii, află că în județul Caraș-Severin, în Parcul Național Cheile Nerei — Beușnița, se află Lacul Ochiul Beiului, un monument protejat al naturii, cu apa de o culoare aproape ireală. Acesta este alimentat de un izvor carstic subteran și nu îngheață niciodată, fapt pentru care păsările migratoare, stârcii cenușii ori rațele sălbatice, în loc să plece toamna spre țările calde, rămân aici peste iarnă. Apa este atât de curată, încât poți admira păstrăvii care înoată în el. Mai poți face un traseu prin Cheile Nerei sau unul prin zona numită ”La tuneluri”. Cunoscuta cascadă Bigăr se află și ea prin apropiere. Te poți cazaa în comuna Sasca Montană.

Daca esti atras de caderile de apa, intra sa afli tot ce poti despre Cascada Niagara!

Destinații de vacanță superbe, dar mai puțin cunoscute: Cheile Nerei

Cheile Nerei

Citește și: Top 20 cele mai frumoase obiective turistice din România

Destinații de vacanță superbe, dar mai puțin cunoscute: Rozariul de la Mândruloc

Un loc nu foarte cunoscut în România se află la doar câțiva kilometri de Arad, dar este căutat de din ce în ce mai mult de iubitorii de flori și de frumos. La Rozariul de la Mândruloc ajungi doar dacă ești în căutarea unui loc liniștit, colorat și înmiresmat. Parcul dendro – floricol a fost realizat între anii 2002 și 2012 pe o suprafață de circa 25,5 hectare și cuprinde peste 3.000 de specii de trandafiri aduși din întreaga lume. Cel mai impresionant este trandafirul urcător sau „Eden rose”. Intrarea este gratuită.

Rozariul de la Mândruloc

Rozariul de la Mândruloc

Destinații de vacanță superbe, dar mai puțin cunoscute: Moeciu și Bran

La câteva minute de Brașov, în comuna Moeciu, vei găsi două dintre cele mai frumoase sate de la poalele Pietrei Craiului: Peștera și Măgura. Dimineața devreme cântă cocoșii, mâncarea gătită de localnici e mai gustoasă, iar nopțile târzii petrecute la lumina stelelor sau a unui foc de tabără te înfioară cu liniștea lor. În zonă poți face drumeții montane sau te poți plimba pe dealuri și admira casele răsfirate. Iar dacă ești fan peșteri, poți vizita Peștera Liliecilor localizată din satul Peștera. Dealul Balabanului din Simon, Bran este un minunat loc de drumeție. Plimbarea de la baza dealului până în vârf nu este prea lungă, iar peisajele de lângă mănăstirea Bran sunt încântătoare.

Dacă ajungi în zonă, nu rata Fundata, unul dintre cele mai pitorești sate din România

Destinații de vacanță superbe, dar mai puțin cunoscute: Moeciu și Bran

Destinații de vacanță superbe, dar mai puțin cunoscute: Moeciu și Bran

Destinații de vacanță superbe, dar mai puțin cunoscute: Culmea Pricopanului și Sfinxul din Măcin

Peisajele din Munții Dobrogei sunt superbe, pentru că ceea ce lipsește în altitudine este compensat de numeroase trasee de o frumusețe pitorească unică în țară. Ai ocazia să vizitezi și Mănăstirea Fântâna de leac, izvorul ei binefăcător, apoi să ajungi pe Culmea Pricopanului. De aici, se poate face un traseu turistic ușor spre Sfinxul Dobrogean, cea mai spectaculoasă formațiune geologică din Munții Dobrogei, asemănătoare Sfinxului din Bucegi. În zonă mai sunt și alte mănăstiri: Cocoș, Celic-Dere sau Saon. Mănăstirea Sfântul Andrei, unde se află peștera în care se spune că ar fi locuit apostolul pe când s-a aflat pe teritoriul țării noastre merită și ea vizitată. Se află în apropierea localității Ioan Corvin, din județul Constanța.

Daca esti in zona Dobrogei, nu ezita sa iei la pas Muntii Macinului,  Cheile Dobrogei. sau să ajungi la Lacul Iacobdeal, unic datorită sclipirii salei de smarald

Destinații de vacanță superbe, dar mai puțin cunoscute: Cheile Dobrogei

Cheile Dobrogei

Sursa foto: 123rf.com, Facebook / Eutopia Gardens

Pentru pasionații de călătorii, iată niște destinații în natură care te vor face să apreciezi și mai mult România:

Hai cu noi sa iti aratam care sunt cele mai frumoase insule din lume!

Dacă vrei să mergi în străinătate, vezi şi locuri de vizitat în Bruxelles, Luxemburg, Copenhaga, Strasbourg şi Munchen!