Prognoza meteo în stațiunile montane din România în perioada 15-21 iulie nu este foarte favorabila. ANM anunță temperaturi de toamnă în toiul verii. Vom avea parte de scăderi drastice ale temperaturii, iar vremea va fi specifică mijlocului lunii septembrie și nicidecum lunii iulie.

Potrivit ANM, în majoritatea regiunilor montane vremea va fi în general instabilă și capricioasă, temperaturile scăzând simțitor.

În această săptămână soarele va fi mai timid, cerul fiind predominant noros, iar în perioade scurte de timp ploile vor avea caracter torențial, cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 l/mp și izolat 40 – 50 l/mp. Aversele de ploaie vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În stațiunile montane din România temperatura maximă în perioada 15-21 iulie va fi de 22-24 de grade, iar cea minimă de 14-16 grade, caracterizând o vreme răcoroasă pentru mijlocul lunii iulie. Pe timp de noapte ne putem aștepta ca temperaturile să coboare la 10 grade Celsius sau chiar sub 10 grade Celsius.

 Cum va fi vremea in Brașov în perioada 15-21 iulie


Vremea în Brașov în perioada 15-21 iulie este frumoasă dar umedă, șansele de precipitații și averse fiind cuprinse între 10-30 %.

Temperatura maximă a zilei va ajunge la maxim 27 de grade Celsius spre sfărșitul săptămânii, iar temperatura minimimă va fi între 10-11 grade Celsius spre mijlocul săptămânii.

De reținut că temperaturile normale pentru perioada 15-21 iulie sunt în contrast cu cele observate în Brașov în luna iulie cu un record maxim de 34 de grade în 2017 și un record minim de 4 grade în 2011.

Mai multe informații: Prognoză meteo în Brașov în săptămâna 15-21 iulie. ANM anunță o vreme capricioasă

Prognoza meteo pentru Predeal în perioada 15-21 iulie


În perioada 15-21 iulie vremea în Predeal este predominant însorită, însă la jumătatea săptămânii devine capricioasă și umedă, șansele de precipitații și averse fiind cuprinse între 15-30 %.

Cerul va fi mai mult senin,  norii făcânduși apariția răzleț pe cer, iar spre sfârșitul săptămânii, vineri și sâmbătă, aceștia vor domina cerul și vor fi acompaniați de averse de ploaie sau furtună.

Temperatura maximă a zilei va ajunge la maxim 23-25 de grade Celsius spre începutul și sfârșitul săptămânii, iar temperatura minimimă va fi între 7-9 grade Celsius la jumătatea săptămânii.

Mai multe informații: Prognoză meteo în Predeal în săptămâna 15-21 iulie. ANM anunță o vreme însorită

Cum va fi vremea in Bușteni în perioada 15-21 iulie


Vremea în Bușteni în perioada 15-21 iulie este parțial însorită dar capricioasă, șansele de precipitații și averse fiind cuprinse între 40-55 %.

La începutul săptămânii cerul va fi mai mult senin, cu șanse scăzute de precipitații, iar spre sfârșitul săptămânii, soarele se va ascunde printre nori, aceștia vor domina cerul și vor fi acompaniați de averse de ploaie sau furtună.

Temperatura va fi scăzută in prima parte a săptămânii, atingând cote maxime vineri, și anume 26 de grade Celsius, iar temperatura minimimă va fi între 9-10 grade Celsius spre mijlocul săptămânii.

Mai multe informații: Prognoză meteo în Bușteni în săptămâna 15-21 iulie. Cod Galben de ploi și furtuni

Prognoza meteo pentru Sinaia în perioada 15-21 iulie


În perioada 15-21 iulie vremea în Sinaia este predominant însorită, însă la jumătatea săptămânii devine capricioasă și umedă, șansele de precipitații și averse fiind cuprinse între 50-60%.

Cerul va fi mai mult senin, norii făcânduși apariția răzleț pe cer, iar spre sfârșitul săptămânii, joi, vineri și sâmbătă, aceștia vor domina cerul și vor fi acompaniați de averse de ploaie sau furtuni cu fulgere. Duminică vremea în Sinaia revine la normal, soarele va fi sus pe cer, iar șansele de precipitații vor scădea la 45%.

Temperatura maximă a zilei va ajunge la maxim 25-26 de grade Celsius vineri și duminică, iar temperatura minimimă va fi între 9-11 grade Celsius la începutul săptămânii.

Mai multe informații: Prognoză meteo în Sinaia în săptămâna 15-21 iulie. Vreme frumoasă, dar cu averse și furtuni

Cum va fi vremea în Azuga în perioada 15-21 iulie


Vremea în Azuga în perioada 15-21 iulie este parțial noroasă, îar spre sfârșitul săptămânii devine capricioasă și umedă.

Cerul va fi mai mult senin, norii făcânduși apariția răzleț pe cer, iar la jumătatea săptămânii, joi, vineri, sâmbătă și duminică, aceștia vor domina cerul și vor fi acompaniați de averse de ploaie sau furtuni cu fulgere.

Temperatura maximă a zilei în Azuga va ajunge la maxim 25-26 de grade Celsius vineri și duminică, iar temperatura minimă va fi între 9-11 grade Celsius la începutul săptămânii.

Temperaturile maxime din timpul săptămânii se vor încadra între 24-25 de grade Celsius, iar cele minime de 9-10 grade Celsius. Averse sub formă de ploi și furtuni cu fulgere se vor înregistra de joi până duminică, iar cer însorit și parțial noros, pe timpul zilei – luni, marți și miercuri. Nopțile vor fi noroase, iar spre sfârșitul săptămânii se va instala ceața.

În weekend temperaturile se vor încadra între 22-24 de grade Celsius. Se anunță ploi și furtuni cu 60% șansă de precipitații.

Mai multe informații: Prognoză meteo în Azuga în săptămâna 15-21 iulie. Cod Galben de ploi și furtuni