Vremea la mare în perioada 15-21 iulie va fi perfectă pentru plajă, cu șanse mici de averse și precipitații. Vremea pe litoralul românesc va fi caldă și frumoasă, soarele va fi prezent, însă vom avea parte și de nori răzleți.

ANM confirmă că în acestă perioadă temperaturile se vor menține în intervalul 28-31 de grade Celsius (acestea pot varia în anumite zone de pe litoral), iar pe timp de noapte ne vom bucura de aceleași valori termice ridicate, maxima ajungând până la 20-21 de grade Celsius.

Deși litoralul românesc va fi presărat cu reprize de ploaie, vremea frumoasă va predomina, fiind perfectă pentru plajă și distracție.

Șansele de precipitații și averse cresc spre sfârșitul săptămânii, în restul zilelor acestea vor fi aproape inexistente, cerul fiind mai mult însorit , cu nori răzleți.

Joi şi vineri vom avea o vreme uşor instabilă, după care vremea va fi numai bună de plajă. În aceste două zile sunt şanse de instabilitate atmosferică, cu precipitații (izolat în anumite zone ale litoralului românesc), peste 25 – 30 de litri. Vom avea parte de averse și ploi fără descărcări electrice.

De sâmbătă, 20 iulie, vremea se ameliorează, temperaturile cresc de la o zi la alta, iar șansele de precipitații scad considerabil.

Dacă ești curios să afli dacă temperatura apei este bună pentru bălăceală, conform estimărilor hidrologice pentru intervalul 15 – 21 iulie, apa va avea în jur de 22 de grade.

Hidrologii anunță o estimare de 22-24 de grade Celsius pentru majoritatea stațiunilor de pe litoralul românesc. Temperatura va mai crește în special din 19 iulie până la 25-27 de grade Celsius, în special în stațiunile din sudul litoralului Mării Negre.

Temperatura apei mării pentru principalele stațiuni de pe litoralul românesc


Temperatura apei mării în Mamaia

În Mamaia,apa mării va avea temperatura cuprinsă între 24 și 28 de grade Celsius, iar spre finalul săptămânii se încălzește simțitor.

De luni până joi, apa va avea 21-22 de grade Celsius, iar în zilele următoare, vineri, sâmbătă și duminică va ajunge la maima de  25-26 de grade Celsius.

Temperatura apei mării în Eforie Nord

În stațiunea Eforie Nord, cerul va fi mai mult noros în primele patru zile ale săptămânii,  cu șanse ridicate de ploaie în special seara și în timpul nopților.

De vineri se încălzește temperatura apei mării fiind cuprinsă între 26-28 de grade Celsius.

Temperatura apei va oscila săptămâna asta între 22 și 24-25 de grade Celsius.

Temperatura apei mării în Costinești

La Costinești, în primele trei zile din această săptămână, se mențin valori ale temperaturilor ceva mai scăzute, acestea ajungând la valoarea de maxim 24 de grade Celsius, iar de vineri temperaturile vor crește până la 26-27 de grade Celsius.

Temperatura apei va fi cuprinsă între 23 și 25 de grade.

Temperatura apei mării în Neptun

Cea mai caldă zi în Neptun va fi duminică, 21 iulie. Cu cât ne apropiem de sudul litoralului, cu atât temperaturile cresc chiar și până la 30 de grade Celsius.

Hidrologii anunță o temperatură a apei de maximum 26 de grade în weekend.

Temperatura apei mării în Vama Veche

În perioada 15-21 iulie, cu excepția zilei de marți, când sunt așteptate ploi în special după amiaza, restul zilelor va fi vreme destul de plăcută.

Vineri, sâmbătă și duminică cerul va fi senin, iar la finalul perioadei se anunță temperaturi de până la 31-32 de grade Celsius. Este stațiunea în care temperatura apei va înregistra cea mai mare creștere, de până la 26-27 de grade Celsius duminică, 21 iulie.

Prognoza meteo în Constanța în perioada 15-21 iulie


În perioada 15-21 iulie, vremea în Constanța este relativ uscată, cu șanse de precipitații destul de reduse.

Clima este destul de frumoasă în acea zonă, temperaturile maxime ajungând până la 30 de grade Celsius. În medie, temperatura minimă înregistrată este de 22 de grade Celsius.

Astfel, temperatura medie pentru perioada 15-21 iulie în Constanta este de 26 de grade Celsius.

Rețineți că temperaturile normale pentru sezon sunt în contrast cu cele observate în Constanta în luna iulie cu un record maxim de 36 de grade în 2015 și un record minim de 13 grade în 2011.

Mai multe informații: Prognoza meteo în Constanța în perioada 15-21 iulie. Vremea va fi predominant însorită

Cum va fi vremea în Costinești în perioada 15-21 iulie


Clima în Costinești în perioada 15-21 iulie este frumoasă, dar pe alocuri capricioasă, cerul va fi predominant însorit, cu nori răzleți și șanse de precipitații destul de reduse.

În această săptămână, temperaturile maxime ajungând până la 27-29 de grade Celsius, iar pe timpul nopții temperatura minimă înregistrată se menține constantă la 17 grade Celsius, excepție făcând luni, 15 iulie (16 grade) și duminică, 21 iulie (18 grade).

Apa mării în Costinești, în primele trei zile din această săptămână, menține valori ale temperaturilor ceva mai scăzute, acestea ajungând la valoarea de maxim 24 de grade Celsius, iar de vineri temperaturile vor crește până la 26-27 de grade Celsius.

În această perioadă vântul va adia răzleț cu o viteză de 20 km/h, iar șansele de precipitații vor fi scăzute de doar 22%.

Mai multe informații: Prognoza meteo în Costinești în perioada 15-21 iulie. ANM anunță vreme frumoasă, dar capricioasă

Prognoza meteo în Eforie Sud în perioada 15-21 iulie


În perioada 15-21 iulie, clima în Eforie Sud este predominant insorită și frumoasă, cu nori răzleți și șanse de precipitații destul de reduse.

Temperaturile maxime variază între 27-28 de grade Celsius, joi, 18 iulie fiind singura zi în care temperatura înregistrează valoarea de 26 de grade Celsius.
Pe timpul nopții temperatura minimă înregistrată se menține constantă la 17-18 grade Celsius, iar duminică, 21 iulie, aceasta crește brusc cu 2 grade ajungând la valoarea de 20 de grade Celsius.

În stațiunea Eforie Sud, cerul va fi mai mult noros în primele patru zile ale săptămânii, cu șanse ridicate de ploaie în special seara și în timpul nopților.

În această perioadă vântul va adia răzleț cu o viteză de 20 km/h, iar șansele de precipitații vor fi scăzute de doar 23%.

Mai multe informații: Prognoza meteo în Eforie Sud în perioada 15-21 iulie. Vremea va fi stabilă și însorită

Cum va fi vrema în Mamaia în perioada 15-21 iulie


Vremea în Mamaia în perioada 15-21 iulie,  este călduroasă și însorită, soarele va predomina pe cer, norii făcânduși apariția răzleț, cu șanse de precipitații  și averse destul de reduse.

Clima este destul de frumoasă în acea stațiune de pe litoralul românesc, temperaturile maxime ajungând până la 26-28 de grade Celsius.

Temperatura minimă în această perioadă variază între 17-20 de grade Celsius.

Pentru doritorii de bălăceală vă informăm că în Mamaia, apa mării va avea temperatura cuprinsă între 24 și 28 de grade Celsius, iar spre finalul săptămânii se încălzește simțitor.

Mail multe informații: Prognoza meteo în Mamaia în perioada 15-21 iulie. Vremea va fi frumoasă și însorită

Prognoza meteo în Vama Veche în perioada 15-21 iulie


În perioada 15-21 iulie, vremea în Vama Veche este frumoasă și călduroasă, cerul se anunță predominant senin cu nori răzleți și șanse de precipitații destul de reduse.

Temperaturile maxime variază între 27-29 de grade Celsius, marți, 16 iulie, temperatura scăzând brusc la 23 de grade Celsius, iar până duminică temperatura se redresează ajungând la 29 de grade Celsius.

Pe timpul nopții temperatura minimă înregistrată se menține constantă la 17 grade Celsius, rabat de la regula făcând ziua de luni, 15 iulie (16 grade Celsius) și ziua de duminică, 21 iulie (18 grade Celsius).

În perioada 15-21 iulie, cu excepția zilei de marți, când sunt așteptate ploi în special după amiaza, restul zilelor va fi vreme destul de plăcută.

În această perioadă vântul va adia răzleț cu o viteză de 19 km/h, iar șansele de precipitații vor fi scăzute de doar 15%.

Mai multe informații: Prognoza meteo în Vama Veche în perioada 15-21 iulie. ANM anunță vreme însorită și frumoasă