Țară insulară din Polinezia, în partea de vest a Oceanului Pacific, Tuvalu este o adevărată comoară nedescoperită încă. Conform Organizației Națiunilor Unite pentru Turismul Mondial, Tuvalu primește cei mai puțini turiști din întreaga lume. Pe insulele tropicale care formează această țară ajung doar 2.000 de turiști anual.

Apele din Tuvalu printre cele mai curate de pe planetă

Tuvalu se află în Pacific, la jumătatea distanței dintre Hawai și Australia. Sigur că nu este ușor să ajungi aici și ai nevoie de cel puțin trei curse de avion, dar tot efortul merită din plin.

Tuvalu este compusă din patru insule mai mari și câțiva atoli, fiind a patra cea mai mică țară din lume ca număr de locuitori.

Singurul aeroport al acestei țări se află la Funafuti, iar aici se ajunge cu o cursă din Republica Fiji. Cine reușește să ajungă aici, se bucură de o vacanță cu adevărat exotică și plină de surprize. Insulele nu sunt mari, dar golfurile și plajele lor sunt incredibil de curate și de liniștite.

Temperatura medie anuală este cuprinsă între 25 și 30 de grade, așa că aici poți evada oricând, dar mai ales când la noi bate crivățul de iarnă.

Un paradis amenințat

Ca multe alte țări insulare mici din Oceanul Pacific, Tuvalu este însă amenințată să își piardă o bună parte din teritoriu, acesta fiind oricum foarte restrâns.

Curenții oceanici și eroziunea afectează plajele, unele dintre putând dispărea în întregime în cursul acestui secol.

Citește care sunt cele mai mari aeroporturi din lume!

Știi care sunt marile și oceanele lumii