În această perioadă vremea în Grecia este pur și simplu perfectă, dar nu toate regiunile beneficiază de acest aspect. În zone precum Delphi, Atena, Insula Corfu, Olympia, Thassos, Halkidiki, Paralia Katerini, Salonic, Lefkada, Mykonos, Santorini etc., toate condițiile sunt îndeplinite ca excursia dumneavoastră să fie pe deplin satisfăcătoare.

Soarele va fi grațios pe cer, ploaia este rară spre inexistentă, iar umiditatea nu este prea ridicată. Acestea fiind spuse, este perioada ideală să vizitați aceste orașe!

Cum va fi vremea in Thassos in perioada 15-21 iulie


 Dacă pleci în vacanță în această perioadă, te poți aștepta la o vreme frumoasă în Thasoos, dar capricioasă. Valurile de căldură ce vor predomina săptămâna, vor fi însoțite de averse de ploi și rafale de vânt. Șansele de precipitații ajung până la 60% la începutul săptămânii, scăzând până la 0% în weekend.

Temperatura maximă în Thassos pe timpul zilei va fi înregistrată între 25-28 de grade Celsius, atingând spre sfârșitul săptămânii o maxima de 31 de grade Celsius.

Pe timpul nopții temperature va fi blândă înregistrând valori cuprinse între 19-20 de grade.

Dacă și-ai făcut deja bagajul pentru concediu, nu uita să iei cu tine umbrela, dar și pălăria de soare.

Prognoza meteo pentru Atena in perioada 15-21 iulie


În perioada 15 iulie – 21 iulie vremea în Atena este caniculară și uscată. La începutul săptămânii se anunță o temperatură maximă de 28 de grade Celsius pe timpul zilei și 20-21 de grade Celsius pe timpul nopții. Deși va fi cald și frumos, mici averse de ploaie își vor face apariția. Sfârșitul săptămânii se anunță cu o ușoară creștere a temperaturii, maxima zilei ajungând la 31 de grade Celsius, iar regimul termic diurn va înregistra valori maxime de până la 23 de grade.

Între 15 si 21 iulie, temperature mării va fi constantă, cuprinzând valori termice între 22-24 de grade Celsius.

Având o săptămână predominant însorită și călduroasă, Atena este destinația perfecta pentru a merge în vacanță.

Cum va fi vremea in Salonic in perioada 15-21 iulie


Salonic este destinația perfecta pentru ați petrece vacanța mult dorită. În acestă săptămână vremea va fi predominant uscată și cu o umiditate redusă. Temperatura maxima pe timpul zilei va avea valori cuprinse între 29-32 de grade Celsius, iar pe timpul nopții se vor înregistra valori cuprinse intre 18-19 grade Celsius. Marți, 16 iulie, se va simți o scădere bruscă a tempareturii, 25 de grade pe timpul zilei și 19 grade pe timpul nopții. Cantitatea de precipitații atinge cote maxime în această zi, având o valoare înregistrată de 71%.

Weekend-ul ne va întampina cu temperatura maxima de 31-32 de grade Celsius, cu șanse foarte scăzute de precipitații.

Dacă abia aștepti să faci o baie în mare, vei fi bucuros să afli că temperature apei va fi cuprinsă între 23-26 de grade Celsius.

Având o vreme perfecta, nu uita de crema de protecție, ochelarii de soare și pălărie și hai la mare, Salonic te așteaptă.

Prognoza meteo pentru Halkidiki in perioada 15-21 iulie


Datorită poziţiei şi reliefului său, peninsula Halkidiki beneficiază de o climă mediteraneană cu accente subtropicale.

Vremea este în general blândă, cu precipitații limitate iar soarele și căldura verii rămân dominante.

Halkidiki este putin aglomerată în această perioadă, dar este locația perfectă să experimentați plajele cu temperaturi de 30-32 de grade pe timpul zilei și care coboară până la 20-21 de grade pe timpul nopții.

În cursul săptămânii în jurul amiezii, în condiții de cer senin, indicele UV (ultraviolete) este foarte ridicat. Deși vor fi prezente mici adieri de vânt, soarele va fi puternic pe cer, iar valurile de căldură sunt frecvente. Temperatura medie a apei mării este caldă ajungând la 24 de grade Celsius.

Cu peste 500 km de coastă si 62 plaje, cu o vegetație bogată și mereu verde, Halkidiki este o zona propice vacanțelor de vară.

Cum va fi vremea in Katerini in perioada 15-21 iulie


Vremea în săptămâna 15-21 iulie în Katerini este mai degrabă uscată și caniculară, cu șanse reduse de precipitații și umiditate.

Temperaturile maxime ale zilei variază între 29-32 de grade Celsius, iar pe timp de noapte acestea ajung la 18-20 de grade Celsius.

Deși săptămâna începe cu o vreme perfecta pentru plajă și distracție, marți, 16 iulie, se anunță o scădere bruscă a temperaturii, 23 de grade pe timpul zilei și 18 grade pe timpul nopții, cerul fiind mai mult noros, cu șanse de 63% de averse de ploaie și furtuni.

Nu vă întristați, de miercuri vremea se încălzește la loc, maximele termice ajungând la 28 de grade pe timpul zilei, urcând treptat până sâmbătă la 30 de grade Celsius.

Duminică ne vom confrunta cu un val de caldură, temperatura maxima ajungând pe timpul zilei la 32 de grade Celsius, iar pe timpul nopții la 20 de grade. Cerul va fi senin, fără urma de nori, iar șansa de precipitatii va fi foarte scăzută, spre deloc.

Dacă nu luați în considerare vremea de marți care este un pic capricioasă, se anunță o săptămâna de vacanță perfecta, cu vreme frumoasă și cer senin.

Vremea în Insula Corfu in perioada 15-21 iulie


Vremea în Insula Corfu în perioada 15-21 iulie este pur și simplu perfectă. Deci, aceste condiții meteo ideale vă vor permite să vă bucurați la maxim de excursia dumneavoastră: soarele este aici, plouă foarte puțin iar umiditatea este suportabilă.

Temperatura maximă înregistrată în această săptămână va fi de 28-33 de grade Celsius pe timpul zilei și 20-23 de grade Celsius pe timpul nopții.

Marți se anunță o ușoară scadere a temperaturii, maxima zilei ajungând la 27 de grade, soarele fiind acoperit de nori, cu o șansa de 70% de precipitații.

De miercuri vremea ține cu noi, 30 de grade pe timpul zilei și 21 de grade pe timpul nopții, crescând treptat până la sfârșitul săptămânii, unde duminică temperatura va atinge maxima de 33 de grade pe timpul zilei și 23 de grade pe timpul nopții. Cerul va fi senin, iar șansele de precipitații și vânt vor fi zero.

Deci, ați putea să planificați niște activități în Pélekas, Agios Stefanos, Kassiopi, Akharavi, Moraitika, Kavos, Paleokastrítsa, Lefkimmi, Sidari si Achilleio în această săptămână cât mai repede!

Clima în Paleokastrítsa
Temperatura maximă este de 31°C și temperatura minimă este de 27°C (pentru o temperatură medie de 29°C). Vremea este arzătoare în toată această perioadă, șansele de ploaie sunt scăzute de-a lungul vacanței dumneavoastră!

Clima în Kassiopi
Temperatura medie în Kassiopi este 29°C (temperatura maximă este 31°C iar temperatura minimă este 27°C). Vremea este foarte fierbinte aici, iar ploaia nu va reprezenta o problemă, soarele va fi falnic pe cer, fără urmă de nori.

Clima în Kavos
Temperatura maximă este de 31°C și temperatura minimă este de 27°C (pentru o temperatură medie de 29°C). Vremea este foarte fierbinte în jurul acestui oraș. Șansele de ploaie în acestă perioadă sunt ridicate, dar sperăm să nu vă udați pe perioada șederii dumneavoastră!

Clima în Sidari
Temperatura medie în Sidari este 29°C (temperatura maximă este 31°C iar temperatura minimă este 27°C). Vremea este arzătoare în acestă săptămână, fiind șanse minime de averse și rafale de vânt.

Clima în Achilleio
Temperatura maximă este de 31°C și temperatura minimă este de 27°C (pentru o temperatură medie de 29°C). ca și în celelate zone ale insulei, vremea se anunță arzătoare și frumoasă, cu șanse minime de precipitații și furtuni.

Up-date (17.07): Ministerul Afacerilor Externe anunță cetățenii români care se află în Grecia că, pentru următorul interval de timp, serviciul local de meteorologie a emis o prognoză de vreme nefavorabilă – ploi torențiale, furtuni, vânt în rafale şi grindină.

 Zonele afectate sunt:
  • sudul Mării Ionice
  • Peloponez
  • estul Greciei Centrale
  • Insulele Sporade
  • centrul şi nordul Insulei Evia
  • vestul şi nordul Peninsulei Attica
  • Thesalia

Românii pot să ceară asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106728879, +302106744544 și oficiului consular la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact şi Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență, spune MAE, citat de Agerpres.