Răceala sau infecțiile frecvente, oboseala constantă, problemele digestive incomode sau rănile cu vindecare lentă pot fi semne ale unui sistem imunitar slăbit. Urmează aceste trucuri pentru imunitate imbatabilă. Sunt sfaturi pentru schimbarea stilului de viață. Ajută-ți sistemul imunitar, astfel încât acesta să te poată ajuta pe tine.

Citește și: Ciuboțica-cucului întărește imunitatea

Trucuri pentru imunitate imbatabilă: Gestionează stresul

Cu toții ne confruntăm cu numeroasele probleme. Uneori, ne confruntăm cu stresul pe termen lung, cum ar fi o relație dificilă, un copil bolnav sau probleme financiare. Alteori, este vorba doar de supărări temporare, cum ar fi un blocaj în trafic sau o conductă spartă.

Indiferent ce te face să-ți crească tensiunea arterială azi, este important să înveți cum să gestionezi stresul. Încearcă câteva tehnici diferite de gestionare a stresului pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru tine. Încearcă, de exemplu, respirația profundă, sportul, ținerea unui jurnal sau discuția cu un terapeut. Poți folosi și aceste plante indiene pentru stres și anxietate.

Ai grijă ce mănânci

Printre aceste trucuri pentru imunitate imbatabilă se află și dieta pe care o adopți. Pentru ca organismul tău să funcționeze la capacitate maximă, are nevoie de o cantitate constantă de vitamine și mineral. De aceea, alege o varietate largă de fructe și legume pentru a umple jumătate din farfurie la fiecare masă. Adaugă aproximativ un sfert de farfurie de proteine de calitate (carne slabă, ou, pește, leguminoase, ciuperci) și un sfert de farfurie cu cereale integrale.

Dacă îți este greu să consumi cantitatea recomandată de fructe și legume, poți lua și suplimente alimentare. Vitamina C, de exemplu, nu este produsă în mod natural de corpul uman și trebuie consumată în mod regulat prin dietă și suplimente. Pentru a obține o cantitate adecvată din acest nutrient vital în fiecare zi, ai nevoie de 1000 mg de vitamina C.

Consumă aceste alimente pentru o imunitate de fier

Trucuri pentru imunitate imbatabilă. Redu riscul de infecții

Sistemul tău imunitar nu ar trebui să facă toată treaba. Există, de asemenea, o serie de pași simpli pe care îi poți face pentru a reduce expunerea la agenți patogeni potențial dăunători. Pentru a limita numărul de germeni care intră în corp prin nas, gură și ochi, poartă o mască de protecție, spală-te bine pe mâini (mai ales înainte și după utilizarea transportului public sau a toaletei).

Sursa foto: 123rf.com