Visezi că ai un accident şi te trezeşti a doua zi întrebându-te ce necaz te mai aşteaptă. În alt vis se face că porţi doliu şi ţi-e teamă că vei pierde pe cineva drag. Situaţiile dureroase din vise, oamenii sau animalele care par să te ameninţe nu te avertizează întotdeauna asupra pericolelor din lumea reală. Ele sunt proiecţia temerilor şi neliniştilor tale, dar de cele mai multe ori au semnificaţii pozitive. Află ce înseamnă de fapt dacă visezi accidente, despărţiri, cutremure şi alte pericole care îţi strecoară teama în suflet.

Ceaţa

Visele în care rătăceşti prin ceaţă nu sunt foarte frecvente, dar ele pot avea mai degrabă semnificaţii pozitive decât negative. Ceaţa te avertizează să ai mai multă încredere în tine decât în ceilalţi şi că vei porni pe un drum nou în viitorul apropiat.

Doliul

Te-ai visat vreodată îmbrăcată în negru? Asta nu înseamnă că vei pierde pe cineva drag, ci că tu trebuie să îţi construieşti un alt drum, separat de al persoanelor care îţi conduc viaţa.

Boala

În vise, emoţiile negative se pot manifesta printr-o stare de rău sau printr-o boală. Nu trebuie să te gândeşti imediat că te vei îmbolnăvi şi în realitate. De cele mai multe ori, boala înseamnă că vei reuşi să treci singură peste un obstacol greu, fără ajutorul nimănui.

Abandonul

Poate că ţi s-a întâmplat vreodată să visezi că eşti părăsită de cineva şi te-ai trezit cu teama de singurătate în suflet. Dar abandonul înseamnă de cele mai multe ori că te vei elibera în curând de o povară sufletească sau de o problemă gravă.

Prăpastia

Senzaţia de prăbuşire, chiar şi în vis, este terifiantă. Dar trebuie să o înfrunţi cu mult curaj. Când te visezi pe marginea hăului înseamnă că ştii exact ce riscuri îţi asumi şi că vei găsi foarte repede o cale de a le învinge.

Accidentul

Sigur ai visat măcar o dată că te răneşti sau că eşti agresată de altcineva. Un asemenea vis este de fapt un avertisment să fii mai atentă la situaţiile în care poţi fii în pericol. De asemenea, accidentul poate fi interpretat şi drept intervenţia unei autorităţi pentru rezolvarea unei situaţii dificile.

Capcana

Un vis în care cazi într-o capcană sau întinzi o capcană cuiva înseamnă, de obicei, că ai nevoie de ajutor să treci peste un moment dificil sau peste o relaţie nefericită. Dar, uneori, capcana îţi sugerează că trebuie să respecţi sfaturile celor mai vârstnici din familie, obiceiurile şi tradiţiile lor.

Cătuşele

Ai visat că pui cătuşe unei persoane? Un astfel de vis poate fi un avertisment că eşti prea posesivă cu cineva drag, dar poate însemna şi că vei începe o nouă relaţie de dragoste. Încercările tale de a câştiga afecţiunea respectivei persoane vor fi încununate de succes.

Cutremurul

Nimeni nu s-ar gândi că un vis care îţi bagă frica în oase, poate avea o interpretare fericită. Cutremurul aduce o schimbare. În realitate, efectele lui sunt devastatoare, dar în vise el anunţă un eveniment hotărâtor şi frumos în viaţa ta.

Divorţul

Dacă relaţia cu partenerul trece printr-o perioadă mai grea, ţi se poate întâmpla să visezi că trebuie să divorţezi. Dar divorţul poate înseamna şi nevoia ta de a te elibera de o responsabilitate pe care o ai faţă de el, nu neapărat de a vă despărţi.

Fantoma

Când vezi în vis spiritele unor persoane cunoscute, ai impresia că ele aduc după sine întâmplări nefericite. Nu este deloc aşa. Fatomele te avertizează că ai uitat ceva neterminat, că trebuie să readuci la viaţă sentimente sau relaţii vechi ca să te împaci cu tine însăţi.

Spitalul

Dacă te visezi internată în spital, nu înseamnă că te paşte o problemă gravă de sănătate. Spitalul este un loc al vindecării, iar internarea este o perioadă de trecere de la o perioadă mai puţin norocoasă pentru tine, către zile mai optimiste. Cu siguranţă, lucrurile se vor îmbunătăţi.

Furtuna

Visul în care îţi croieşti drum cu greutate prin furtună înseamnă că sufletul tău este răvăşit de sentimente contradictorii. Dar răspunsul se află tot în inima ta. Aşa că ai încredere în tine şi croieşte-ţi singură drumul spre cel mai bun refugiu.

Animalele 

Ele reprezintă, de obicei, o latură a personalităţii tale, nevoia de dragoste necondiţionată şi plăcerea de a oferi afecţiune. Iată semnificaţiile pozitive ale celor mai des întâlnite animale din vise.

Bou – trebuie să ai răbdare şi să faci un sacrificiu

Broasca – o situaţie urâtă va avea un final fericit

Câine – vei câştiga un prieten care te ocroteşte

Cal – vei trece peste obstacolele de natură financiară

Iepure – vei descoperi sursa necazurilor şi o vei înlătura

Leu – vei învinge o persoană care are intenţii rele

Lup – vei scăpa de o ameninţare

Pisică – te urmăreşte o dragoste protectoare

Şarpe – vei alege un drum mai bun

Şobolan – vei descoperi faţa ascunsă a unei persoane

Photo credit: jinterwas / Foter / CC BY