Câinii au harul natural de a presimți furtunile și cutremurele. Ei își vestesc stăpânii cu urlete și scheunături specifice. Iar cele mai multe superstiții despre câini sunt legate de acest har al lor de a presimți o nenorocire, inclusiv moartea unui om.

Superstiții de rău augur cu câini și despre câini

  1. Un câine care urlă din senin prevestește ceva rău, o nenorocire, o durere sau chiar moartea cuiva din casă.
  2. Un câine care urlă către ușa deschisă prevestește îndeosebi moartea cuiva apropiat, poate chiar a stăpânului său.
  3. Un câine care urlă sau plânge când se naște un copil, prevestește un destin nefericit pentru bebelușul care vine pe lume și o viață cu multe griji și dureri.
  4. Un câine care urlă în zorii zilei anunță o nenorocire, o zi în care nimic nu îți merge bine și în care trebuie să te ferești de pericole.
  5. Dacă alungi un câine care se ține după tine, vei atrage ghinionul.
  6. Dacă un câine trece printre doi miri la nunta lor, înseamnă că toată viața se vor certa și căsnicia lor nu va fi deloc una fericită.

Cum prevestesc câinii ploaia, furtuna și cutremurele

  1. Dacă un câine începe să mănânce iarbă, înseamnă că vine ploaia.
  2. Dacă un câine scheaună sau mârâie și se ascunde sub masă înseamnă că vine furtună puternică.
  3. Dacă un câine latră sau scheaună înfricoșat și aleargă din curte, înseamnă că va fi cutremur – fapt confirmat și de știință care a demonstrat că patrupezii de lângă noi sunt capabili să prevestească multe lucruri ieșite din comun.
  4. Dacă un câine se scarpină într-una și se întinde pe iarbă, înseamnă că vine ploaia.

Superstiții despre câini de bun augur

În podifa faptului că micile patrupede sunt asociate adesea cu moartea și prevestirile rele, unele superstiții despre câini au și conotații negative. Cu toate acestea, urletele câinilor sunt cu totul altfel interpretate de specialiștii în comportamentul canin.

  1. Dacă se ține un câine după tine este semn bun și trebuie să îi dai ceva de mâncare, să îți meargă bine în ziua respectivă.
  2. Dacă un câine te întâmpină vesel dimineața, înseamnă că îți merge bine toată ziua.
  3. Dacă un câine străin caută adăpost la tine în curte, înseamnă că îți vei face un nou prieten cât de curând.
  4. Dacă vezi trei câini albi împreună înseamnă că vei avea un mare, mare noroc.
  5. Dacă vezi un câine cu o pată albă în frunte vei avea o zi bună, cu mult noroc și vești bune.
  6. Dacă un câine vine la patul unui copil bolnav și îi linge mânuța sau piciorul, înseamnă că acel copil se va însănătoși foarte repede.
  7. Dacă îți trece calea un câine negru, înseamnă că vei avea noroc. Spre deosebire de una dintre cele mai cunoscute superstiții despre pisici care spune că, dacă o pisică neagră îți taie calea, îți va merge rău și trebuie să faci trei pași înapoi ca să alungi răul din calea ta.