Când nenorocul se ține scai de tine, trebuie să lupți cu el și să folosești inclusiv simboluri sau superstiții care alungă ghinionul. Oricât ar părea de amuzante unele dintre ele, s-au păstrat de-a lungul veacurilor și oamenii încă mai cred în puterea lor.

Știința nu ne poate ajuta să avem noroc, dar poate că simbolurile care au păstrat un strop de magie din timpurile vechi acționează și azi și alungă ghinionul.

Sarea

Se știe bine azi și este demonstrat științific faptul că sarea are puteri antibacteriene, antiinflamatoare și dezinfectante. Iar aceste puteri au fost apreciate din Antichitate. Din cele mai vechi timpuri, oamenii foloseau sarea să se curețe și de boli, dar și de rele. Se spune că, dacă ghinionul te paște zi de zi, este bine să arunci un strop de sare peste umărul stâng când pleci din casă. S-ar putea să fie un sâmbure de adevăr în această superstiție și să funcționeze!

Usturoiul

Românii obișnuiau să pună un funie cu usturoi în grindă, să le apere casa, familia și animalele de piaza rea și de blesteme. Până în zilele noastre, există credința că usturoiul alungă ghinionul, dacă îl pui la ferestre.

Trifoiul cu patru foi

Cine nu știe azi că, dacă ai nevoie de un strop de noroc, trebuie să cauți un trifoi cu patru foi! Este una dintre cele mai vechi superstiții din Evul Mediu. Doar că azi soiurile de trifoi cu patru foi se întâlnesc peste tot și sunt cele mai cultivate.

Potcoava

potcoava alunga ghinionul

Dacă găsești pe drum o potcoavă pierdută de cai, ia-o acasă și pune-o deasupra ușii de la intrare cu brațele în sus. Așa se spune că norocul va rămâne în casa ta, iar cele rele nu pot intra!

Bănuțul norocos

O vorbă veche spune că, dacă găsești un bănuț găurit pe stradă, este bine să îl păstrezi. Alungă ghinionul și aduce mai mulți bani la tine în portofel, mai ales când ai probleme mari financiare.

Clopoței de vânt

Este una dintre cele mai răspândite superstiții despre noroc din Asia. Pune câțiva clopoței la ușa de la intrare, pe balcon sau pe terasă, unde îi bate vântul. Se spune că sunetul clopoțeilor sperie duhurile rele și alungă ghinionul din casa ta.

O ghindă

În multe culturi nordice, ghinda este simbolul puterii, al forței și al norocului. Alege o ghindă frumoasă toamna, de la un stejar falnic, și păstreaz-o cu tine să alunge mereu ghinionul din calea ta.

Un elefant

În cultura indiană, elefantul este un animal prețuit care simbolizează fertilitatea, bogăția, viața lungă și norocul. Cumpără o mică figurină indiană cu un elefant și păstreaz-o în casă pentru a păstra norocul lângă tine.

Ochi de tigru

Din lumea mineralelor, piatra semiprețioasă de culoare maro-aurie denumită ochi de tigru este deosebit de prețuită de cei care cred în norocul ei. Se spune că alungă ghinionul și te ajută să găsești bani și ajutor când îți este mai greu.

O crenguță de rozmarin

O superstiție care vine din cultura iberică spune că rozmarinul este o plantă norocoasă, care poate alunga deochiul și ghionionul. Poartă cu tine o crenguță de rozmarin, când simți că ghinionul se ține scai după tine și nu mai ai niciun spor.