Localnicii din Mihăilești nu vor uita niciodată dimineața fatidică din anul 2004, când o explozie puternică le-a spulberat geamurile și acoperișurile, lăsând în urma ei 18 morți și un crater cu adâncimea de 7 metri. Alte 13 persoane au fost grav rănite, una dintre ele rămânând mutilată pe viață. Accidentul de la Mihăilești și explozia tirului care transporta 20 de tone de azotat de amoniu în condiții precare se află în topul sinistru al tragediilor rutiere din România. Șoferul a pierdut controlul mașinii, iar tirul supraîncărcat s-a prăbușit în șanț. La câteva minute după accident, cabina a luat foc, iar încărcătura inflamabilă a explodat ca o adevărată bombă.

Libertatea_A0J1299

Sosit la puțin timp la fața locului, un jurnalist buzoian scria că a văzut efectiv suflul exploziei, înalt cât o clădire de 10 etaje. Vali Gheorghe nu va uita niciodată imaginea victimelor dezmembrate și dezgolite de explozie și craterul care se căscase 20 de metri în șosea.

Mihăilești, satul nenorocirilor

La intrarea în satul Mihăilești, un monument de marmură și o cruce de piatră amintesc de tragedia care s-a petrecut în urmă cu 12 ani. De atunci, locul fatidic atrage ca un magnet moartea. Pe bucata foarte scurtă de șosea dintre Căldărușanca și Mihăilești au loc periodic accidente rutiere cumplite. Șoseaua este blestemată, iar coincidențele nu par deloc întâmplătoare. Cele mai grave accidente sunt marcate adesea de explozii puternice.

HPIM1652.JPG

Numai luna aceasta, un tir cu butelii s-a răsturnat în apropiere de Mihăilești, iar o parte din încărcătură a explodat. Poliția și pompierii au evacuat localnicii din case, să prevină repetarea tragediei din 2004. Din fericire, nu au mai fost victime, dar la numai câteva zile distanță, moartea putea să câștige din nou. Un microbuz plin de pasageri a luat foc pe aceeași bucată de șosea, la ieșirea din Mihăilești. Oamenii au reușit să părăsească la timp mașina, care a ars aproape complet.

Șoseaua pierzaniei

Localnicii se tem că șoseaua care intră în satul lor e blestemată. Numărul accidentelor rutiere de aici este ridicat, deși drumul este drept și vizibilitatea bună. În urmă cu un an, patru mașini s-au ciocnit, tot la ieșirea din Mihăilești, și patru persoane au fost rănite grav. O femeie a rămas ore întregi încarcerată în mașina făcută zob, până a fost salvată. Pe drumul european 85 au loc frecvent accidente rutiere grave, cu răniți și morți, drept pentru care este cunoscută printre șoferi drept ”șoseaua morții”. Cu atâtea tragedii și accidente pe răboj, Mihăileștiul se numără deja printre locurile blestemate din țară, în care se adună energii paranormale negative.

sursa foto: Libertatea/Evenimentul zilei