Cine a fost Baba Vanga

Baba Vanga este cunoscută în totă lumea pentru profețiile sale. Pe numele său adevărat Vangelia Pandeva Gusherov, ea s-a născut pe 3 octombrie 1911, pe teritoriul actualei Macedonii de Nord.

Viața i-a fost presărată cu multe întâmplări nefericite. Și-a pierdut mama la numai 3 ani, iar tatăl s-a înrolat în armata bulgară pentru a lupta în cel de-l doilea Război Mondial.

Însă până la 12 ani, a fost o fetiță ca oricare alta, când o furtună puternică i-a schimbat viața pentru totdeauna. Atunci vântul a ridicat-o în aer și a izbit-o de pământ.

Din cauza haosului creat, a fost găsită după câteva zile, cu ochii acoperiți de praf și noroi. Cum familia era lipsită de posibilități financiare pentru a o duce la medic, micuța și-a pierdut atunci vederea.

Însă, Baba Vanga a susținut că mai târziu că vederea i-a fost înlocuită cu o capacitate clarvăzătoare de a prevedea viitorul.

S-a stins din viață pe 11 august 1996, la vârsta de 85 de ani, nu înainte de a face previziuni până în anul 5079, când, susține ea, lumea se va sfârși.

Profețiile din fiecare an sunt dezvăluite înainte de începutul lunii ianuarie, dar există întotdeauna îndoieli asupra veridicității lor, deoarece acestea nu au fost niciodată scrise, ci dictate celor care îi erau alături.

Cele mai faimoase predicții ale Babei Vanga

• Adepții Babei Vanga susțin că ea a prevăzut atentatele din 11 septembrie, Brexitul, alegerea lui Barack Obama, tsunami-ul din 2004 și alte câteva evenimente majore.

• În 1989, Baba Vanga a profețit: „Frații americani vor cădea după ce vor fi atacați de păsările de oțel… și sânge nevinovat va țâșni”.

Aceasta este ceea ce unii văd ca o predicție a atacurilor teroriste din 11 septembrie din New York din 2001, când două avioane au fost forțate să lovească Turnurile Gemene ale World Trade Center.

• Baba Vanga a susținut că știe că Europa va „înceta să mai existe” până în 2017.

Deși, evident, Europa este încă în picioare, unii cred că clarvăzătorul vorbea despre Brexit – pe care Marea Britanie a votat în 2016.

• Baba Vanga a prevăzut extrem de precis că cel de-al 44-lea președinte american va fi o persoană de culoare Barack Obama, dar tot ea a mai spus că acesta va fi ultimul președinte al țării.

• În 1980, Baba a spus că orașul rus Kursk va fi „acoperit cu apă și întreaga lume va plânge pentru el” în august 1999. Deși orașul este încă în picioare, în august 2000 submarinul Kursk s-a scufundat și 118 militari au murit.

Profețiile Babei Vanga pentru 2023

Conform Know Insider, Baba Vanga ar fi prevăzut că în 2023 o pandemie teribilă va face ravagii în totă lumea, ceea ce duce la milioane de vieți pierdute. Potrivit profeției, până anul viitor populația planetei va fi redusă drastic. Majoritatea vor fi persoane în vârstă.

Vanga a mai prezis, de asemenea, că dezastrele naturale vor zgudui lumea anul viitor. Potrivit ei, în 2022 se va descoperi un virus în Siberia, despre care omenirea va afla în 2023 și milioane de oameni vor muri din această cauză

1. O țară mare va desfășura activități de cercetare și testare a armelor biologice asupra oamenilor
Celebra ghicitoare Baba Vanga susține că în 2023 medicii vor efectua o serie de experimente pe oameni care vor duce la moartea a sute de mii de persoane. Oamenii vor fi injectați cu viruși care vor provoca boli precum holera și ciuma bubonică.

2. În 2023 va avea loc o furtună solară, un „tsunami solar”, de o intensitate nemaivăzută până acum
Această furtună va afecta grav „scutul magnetic al planetei” și va distruge sateliții de comunicații cu efecte devastatoare asupra oamenilor.

3. Planeta Pământ va trece în a cincea dimensiune – extratereștrii vor ataca Pământul
În timpul invaziei extraterestre, electricitatea nu va fi folosită timp de trei zile și trei nopți, va fi întuneric total, Luna și nici stelele vor fi vizibile.


4. Explozia unei centralei nucleare
O defecțiune neașteptată a unei centrale nucleare va provoca o explozie masivă. Norii toxici vor pluti deasupra unor părți ale Asiei, în special a Chinei, provocând o creștere alarmantă a problemelor de sănătate la nivel mondial.

5. Reproducerea umană va deveni un proces artificial, realizat numai în laboratoare cu ajutorul unui uter artificial
Până în 2023, oamenii se vor naște artificial, doar în laboratoare, și doar liderii vor decide ce fel de oameni se vor naște (ce personaje, ce culoare a pielii să aibă etc.). Va fi un proces complet controlat, iar nașterile naturale vor fi interzise.

6. Baba a prezis, de asemenea, că în 2023 orbita Pământului se va schimba (nimeni nu știe cu adevărat ce înseamnă asta) în 2023.