Ştiinţa ne-a demonstrat că sexul copilului este determinat de cromozomul pe care îl primeşte de la tată. Ovulul mamei poartă doar cromozomul X. Dar spermatozoizii pot transmite fie cromozomul X, fie cromozomul Y. Dacă viitorul bebe primeşte de la ambii părinţi cromozomi de tip X, va fi fetiţă. Dacă tatăl îi transmite cromozomul de tip Y, se va naşte un băieţel. Totuşi, factori diverşi şi prea puţin cunoscuţi intervin în procesul concepţiei şi influenţează dezvoltarea bebeluşului. Potrivit specialiştilor, atât frecvenţa, cât şi perioada în care faci dragoste poate favoriza naşterea unei fetiţe sau a unui băieţel.

Dacă vrei fetiţă…

… fă dragoste cu o zi înainte de ovulaţie

Statisticile arată că şansele să ai o fetiţă sunt cu 70% mai mari dacă actul sexual se petrece cu 16 până la 24 de ore înainte de ovulaţie. Specialiştii  mai spun că, în timpul concepţiei, ar fi bine ca femeia să nu aibă orgasm, deşi nu există explicaţie medicală pentru această opinie.

… mănâncă brânză şi prune uscate

În popor, s-a răspândit zvonul că părinţii mari amatori de dulciuri şi sucuri acidulate concep, de obicei, fetiţe. Rolul alimentaţiei în concepţie nu este elucidat, dar s-a observat că un regim alimentar bogat în magneziu favorizează naşterea bebeluşilor de sex feminin. Se pare că dieta pentru fete trebuie să fie săracă în sare şi bogată în calciu iar alimentele indicate sunt brânza de vaci, prunele uscate, pâinea fără sare şi cartofii. Se spune că este bine să mănânci astfel cu aproape 3 luni înainte de concepţie.

Dacă vrei băieţel…

… fă dragoste după o pauză mai lungă

O soluţie bună să aduci pe lume un băieţel este să faci dragoste în 12 ore de la ovulaţie şi să ai orgasm. Astfel, şansele cresc cu 80% deoarece, în timpul orgasmului, mediul acid vaginal este neutralizat iar spermatozoizii care conţin cromozomi Y au mai multe şanse să ajungă la ovul. De asemenea, specialiştii mai spun că abstinenţa timp de o săptămână face să crească numărul spermatozoizilor cu cromozomi Y. Dar nici pentru această metodă doctorii nu au o explicaţie sigură, ei bazându-se doar pe statisticile de-a lungul a zeci de ani de studii.

… mănâncă pâine integrală şi carne roşie

Se pare că hrana bogată în potasiu, mâncărurile mai sărate şi mai grase ar favoriza naşterea unui băieţel, dar sunt numai supoziţii. Cu toate acestea, specialiştii le recomandă femeilor care doresc băieţi să mănânce pâine integrală, carne roşie, şuncă, miere, caise şi sfeclă.

Cum afli ce sex are bebelușul înainte de ecografie

Roagă pe cineva să îţi pună sare în cap, fără ca tu să ştii. Dacă prima dată duci mâna la nas, vei avea băiat, dacă duci mâna la gură, vei avea fată. Mai poţi ruga pe cineva să ţină un ac de cusut suspendat de o aţă deasupra capului tău. Dacă acul se balansează înainte şi înapoi, vei avea fetiţă, iar dacă se roteşte, anunţă un băieţel.   

Sursă foto: www.peanutmom.com