Superstiții despre miri stranii și greu de înțeles!

Tinerii să nu se cunune în luna mai, că este o lună aducătoare de ghinion și căsnicia lor se va ofili la fel de repede cum se ofilesc florile de primăvară. Aceasta este o superstiție veche din vremea romanilor care, în luna mai, țineau festivalul Lemuria în cinstea morților. Atât de bine ancorată în conștiința colectivă a rămas această credință, că până și azi multe mirese se tem de luna mai, deși este o lună perfectă pentru nunți. 

Fata singură la părinți nu va avea parte de un soț bun. Stranie această superstiție și greu de explicat, dar pare să fie una dintre acele superstiții despre miri răspândite prin toată România. Oricum, românii credeau că nu sunt prea fericiți părinții care aveau doar un singur copil, și acela o fată.

Mireasa care scapă buchetul din mână se crede că se va despărți de tânără de soțul ei. Este cumva de înțeles acest avertisment, având în vedere că buchetul nu este un simplu ornament, ci reprezintă frumusețea și delicatețea sentimentelor dintre cei doi miri.

Este semn rău, dacă se rupe una dintre lumânările de cununie, pentru că mirele care se află lângă ea în biserică va muri de tânăr. Dacă lumânarea se rupe, lumina ei se stinge, iar lumina lumânărilor de cununie este asociată cu tinerețea și vitalitatea tinerilor care se cunună.

Mireasa să nu își schimbe pantofii la nuntă, că altfel i se schimbă norocul și soțul o părăsește pentru alta. Cam greu de crezut că sentimentele mirelui sunt legate de pantofi, dar poate femeile invidioase pe norocul mireselor au născocit această superstiție care ne face să zâmbim.

Alte superstiții pe care trebuie să le știe mireasa

ritualuri benefice pentru mireasă în ajunul nunții

Mireasa trebuie să poarte cât mai mult alb în ziua nunții, să fie protejată, binecuvântată, sănătoasă și norocoasă în căsnicie. Albul semnifică totodată sentimentele ei puternice și sufletul curat pe care îl dăruiește viitorului soț.

Orice mireasă este bine să se ferească de perle, de cale și de argint la nunta ei. Se spune că aceste lucruri poartă ghinion.

Nicio mireasă nu trebuie să vadă altă mireasă în ziua nunții ei, pentru că amândouă vor avea parte de zile rele cu bărbații lor.

Mireasa nu trebuie să se uite în urmă când pleacă de acasă și nici nu trebuie să se uite în spatele ei la biserică, să nu îi pară rău că se căsătorește.

În biserică, mireasa trebuie să îl calce ușor cu pantoful pe picior pe mire, ca să fie sigură că ea va fi stăpâna casei lui toată viața.

La ieșirea din biserică, mireasa trebuie să iasă prima, ca să fie mereu prima în viața bărbatului ei.

Dacă îi pică voalul miresei în timpul nunții sau dacă scapă buchetul este semn rău, care anunță despărțire.

Mireasa nu este bine să își facă poze singură în ziua nunții, deși acest lucru se întâlnește frecvent. Mireasa trebuie să fie însoțită mereu de mire, de nași sau de părinți, după cum spun cele mai cunoscute superstiții despre miri.

Mireasa nu trebuie să poarte pantofi decupați la nuntă, să nu i se risipească norocul printre degete, și nici nu trebuie să schimbe pantofii, că își schimbă norocul.

Mireasa trebuie să poarte un bănuț în pantof de la o femeie norocoasă, pentru a avea și ea noroc în căsnicie.

Superstiții de care trebuie să țină cont mirele

Mirele trebuie să aibă grijă să pregătească inelul de logodnă și verighetele din aur. Acest metal prețios garantează o căsnicie de succes și prosperitate lângă mireasa lui. Dacă mirele scapă verighetele la biserică sau dacă le scapă preotul căsnicia va fi sortită eșecului.

Mirele trebuie să aibă grijă să fie nedezlipit de mireasă tot timpul nunții, ca să fie uniți toată viața. Dacă îi este furată mireasa, mirele trebuie să cedeze ceva de preț pentru a o primi înapoi, altfel va avea parte de ghinion în căsnicie.

Tânărul mire trebuie să își scrie numele pe pantoful miresei ca să fie sigur că ea va fi a lui toată viața. Mirele trebuie să aleagă o floare din bughetul miresei și să o prindă în piept, alături de cocardă. Floarea respectivă îi va purta mereu noroc în dragoste lângă femeia pe care a ales-o.

Mirele trebuie să taie prima felie de tort cu mireasa lui, dar el trebuie să țină mâna pe cuțit peste mâna miresei pentru a fi mereu stăpân în casă. Tot mirele este cel care îi dă miresei prima bucată de tort.