Corpul femeii este influențat profund de producția de hormoni și de ciclul menstrual. Iată ce spun specialiștii despre micile fenomene misterioase care se petrec în corpul tău, despre perioadele stresante ale lunii, dar și despre cele mai bune zile. Dacă vrei să știi când ești plină de energie și când ești cea mai atrăgătoare, ține cont de schimbările hormonale.

Ziua 1 – ziua 5 a ciclului menstrual

Corpul femeii produce mai multă prostaglandină, un hormon care ne dă durerile abdominale și durerile de spate care anunță menstruația.

Unele femei se confruntă și cu sângerări anormale din nas, în primele zile ale menstruației.

Pielea devine mai sensibilă, capătă o nuanță mai gălbuie, te simți mai obosită și lipsită de energie, deoarece nivelul de estrogen este foarte scăzut.

Ziua 6 – ziua 13 a ciclului menstrual

Nivelul de estrogen crește, te simți din ce în ce mai bine, ești mai activă, mai sociabilă și mai comunicativă.

Ești mai deschisă și mai empatică, ești mai sensibilă la emoțiile celorlalți și mai înțelegătoare.

În acest timp, se dezvoltă un nou ovul și uterul se pregătește pentru o eventuală sarcină.

Ziua 14 – ziua 15

Medicii spun că femeile fertile sunt foarte frumoase tocmai la mijlocul perioadei dintre două menstruații. În a 14-a sau a 15-a zi, nivelul de estrogen este foarte ridicat, ești mult mai atrăgătoare pentru sexul opus, chiar fără să știi, iar libidoul tău este mai ridicat.

Memoria se îmbunătățește, corpul femeii este mai alert și mai sensibil la stimulii exteriori. Ceea ce este cu adevărat misterios este că zona responsabilă cu memoria și amintirile din creier se dezvoltă în aceste zile.

Zona responsabilă cu emoțiile este, de asemenea, foarte activă, de aceea femeile iau cele mai bune decizii în aceste zile, mai ales dacă sunt sub presiune.

Corpul femeii și ciclul menstrual

Ziua 16 – ziua 28

În această perioadă, crește nivelul de progesteron, multe dintre procesele organismului sunt mai lente, te simți mai umflată, ai mici dureri pe ici, pe colo și indispoziții.

Sânii sunt mai dureroși, dar mai fermi și mai sensibili, în schimb scade libidoul.

Nivelul de estrogen scade și din această cauză simți mai acut emoțiile negative, angoasele și temerile de orice fel. Ești mai puțin entuziasmată și te concentrezi mai greu asupra sarcinilor de zi cu zi.

foto: 123rf.com