Halloween-ul e o oportunitate pentru copii și adulți, în egală măsură, de a deveni altcineva, de a se deghiza cu ajutorul perucilor și al machiajului și de a se distra pe cinste.

Dacă îți faci deja planuri pentru anul acesta, iată ce trebuie să știi despre Halloween 2022 și de ce îl sărbătorim.

Când este Halloween 2022?

Halloween va fi luni, 31 octombrie 2022.

Ce este Halloween-ul și de ce îl sărbătorim?

Halloweenul, ca sărbătoare, își are originea în vechiul festival celtic Samhain. Celții credeau că 31 octombrie era o zi în care granițele dintre lumea celor vii și lumea morților ar putea fi estompate și fantomele se vor întoarce pe pământ. Pentru a proteja spiritele, celții au înființat festivalul Samhain care presupunea aprinderea focurilor de tabără și îmbrăcarea în costume.

Mai târziu, în secolul al VIII-lea, Papa Grigore al III-lea a desemnat ziua de 1 noiembrie drept Ziua Tuturor Sfinților, menită să fie o sărbătoare a tuturor divinităților pământești. Ziua anterioară a fost numită „All Hallows Eve.” De-a lungul timpului, tradițiile celtice și cele din All Hallows Eve s-au amestecat, evoluând în cele din urmă în Halloween, varianta sa modernă.

În America, Halloween-ului a apărut pe măsură ce europenii, în special irlandezii, au imigrat în SUA, iar tradițiile lor s-au amestecat cu cele ale indienilor americani. În secolul al XIX-lea, noile tradiții care implicau povești cu fantome și festivalurile recoltei au început să câștige popularitate.

Așa se face că, între anii 1920-1930, sărbătoarea a a evoluat într-o sărbătoare mai seculară, bazată pe comunitate.

Astăzi, Halloween-ul s-a transformat într-o sărbătoare mai mult comercială, extrem de îndrăgită de copiii din toată lumea. Așa că nu e de mirare că a fost „adoptată” cu atât de mult entuziasm, în ultima vreme, și pe meleagurile noastre.