Apele celor Șapte Izvoare din Bucegi sunt cele mai curate din lume, sunt lipsite de bacterii și sunt deosebit de bogate în minerale și elemente esențiale vieții. Stau mărturie numeroasele studii care au fost făcute aici de către cercetători români și americani. Mostre de apă au fost trimise și la laboratoare cu renume din Franța și Germania, iar rezultatele au fost excepționale. Se pare că cele Șapte Izvoare au o apă pură și, probabil, sunt unice în lume.

Calitățile excepționale ale acestor ape sunt cunoscute, însă, din vremuri străvechi. Dacii le confereau puteri vindecătoare și considerau Ialomița, râul în care se varsă izvoarele, o apă binefăcătoare pentru grâne și animale. Izvoarele sunt alimentate de un imens lac subteran, rămas captiv în munte după topirea ghețarilor cu mii și mii de ani în urmă. Faptul că apa este pură, însă, nu este prea ușor de explicat. Cercetătorii au emis ipoteza că apa trece printr-un câmp magnetic care îi ordonează structura moleculară și împiedică apariția impurităților.

Energiile apei rămân un mister

Uneori, deasupra cascadei Șapte Izvoare, se pot vedea curcubee stranii și lumini de o frumusețe rară. Ocultiștii susțin că zona este unul dintre polii energetici ai lumii care, poate, are legătură și cu alte universuri neștiute. Bucegii au un har anume, iar apa de la Șapte Izvoare poate fi considerată un adevărat rezervor de apă vie. Nu întâmplător, legendele spun că Zamolxe venea adeseori aici și, bând din apa cristalină, s-ar fi transformat în zeu, căpătând nemurirea. Preoții daci foloseau această apă în ritualurile lor închinate zeilor și îi cunoșteau puterile vindecătoare. Azi, apa este captată și comercializată pe plan local, în cantități modeste, deși ar putea deveni o afacere de succes pentru un întreprinzător abil. Este important, însă, ca zona izvoarelor să își păstreze frumusețea și să le ofere turiștilor o poveste captivantă, plină de mister…