Se spune că emoţiile şi dorinţele noastre se oglindesc în ceea ce visăm noaptea. Dar nu numai starea noastră emoţională se reflectă în vise, ci şi starea de sănătate. Când organismul se confruntă cu o problemă de sănătate de care tu nu eşti conştientă, el va încerca să îţi transmită un semnal de alarmă. Când anumite vise se repetă din ce în ce mai des, ar trebui să cauţi semnificaţia lor, susţin onirologii, specialişti în interpretarea viselor. Urmăreşte cu atenţie simbolurile de mai jos şi, dacă recunoşti unul din ele, fă tot posibilul să afli ce problemă de sănătate ar putea ascunde.

Sănătatea sistemului digestiv

Sistemul digestiv este legat de energia de tip masculin, iar cine suferă de stomac are adesea vise legate de figura paternă. De obicei, tatăl apare îmbrăcat în negru şi alb, încruntat, sever, dând sfaturi cu asprime. Fiecare afecţiune a aparatului digestiv, până şi alergia la alimente sau carenţa de vitamine are anumite simboluri în vis.

Probleme de digestie: bucătărie, oale, tacâmuri, frigider, mâncare, restaurant, toaletă, grădina din spatele casei.

Colonul bolnav: mlaştină, iarbă murdară, instalaţii sanitare, melci, alimente congelate.

Lipsa de vitamine şi minerale: ospeţe bogate, coşuri cu portocale, prăjituri cu ciocolată, sucuri naturale.

Afecţiuni ale intestinelor: pereţi crăpaţi sau decojiţi în bucătărie sau baie.

Culorile legate de suferinţele stomacului: sunt negru şi alb pentru boli ascunse, portocaliu şi galben pentru afecţiuni pe cale de vindecare.

Boli de inimă şi circulaţie

Energia care influenţează sistemul circulator este de tip feminin şi, adesea, visele premonitorii despre circulaţia sângelui şi inimă sunt legate de figura maternă. În vis, este posibil să ai sentimente confuze faţă de mama ta, să o vezi plângând sau să vezi o inimă albă.

Afecţiunile inimii: baterii, bănci şi conturi bancare, sistemul central de încălzire a casei, ceainic pe foc sub presiune.

Circulaţie periferică slabă: ceasuri defecte, biciclete, plimbare cu bicicleta, roţi, cifrele 8 sau 3.

Artere cu probleme: ape murdare, canale de apă blocate cu gunoaie, motoare, sensuri giratorii.

Probleme de fertilitate

Multe tinere îşi pun azi problema dacă vor avea un copil sau nu. Dacă şi tu te numeri printre ele sau numai bănuieşti că ai putea avea probleme de fertilitate este posibil să visezi adesea anumite obiecte sau locuri simbolice. Cel mai adesea resimţi în vis sentimente deloc plăcute legate de dormitor, pat, canapea sau oglindă. Până şi maşinile de multiplicat documente sunt un simbol al lipsei de fertilitate, susţin onirologii.

Unele simboluri din vis pot indica şi cauza pentru care nu poţi avea copii, precum cele de mai jos:

Infecţii ale aparatului genital: vase şi tacâmuri nespălate, sticle murdare, cadă de baie murdară sau plină cu apă cenuşie.

Afecţiuni ale ovarelor: iepuri, ouă, găini care clocesc, preparate din carne la cuptor sau porţi de grădină închise, prin care nu poţi trece.

În general, culorile asociate afecţiunilor ginecologice sunt roşu, grena sau cărămiziu. Dacă bolile de care suferi se vindecă şi ai mari şanse să rămâi însărcinată, este foarte posibil să visezi în mai multe nopţi ghivece cu plante verzi şi sănătoase, care cresc rapid şi înfloresc.

Afecţiuni respiratorii şi ale plămânilor

Semnele care prevestesc astfel de boli apar mai rar în vis. De obicei, fumătorii şi astmaticii recunosc că au văzut în timpul viselor simbolurile descrise de onirologi.

Probleme de respiraţie: săli uriaşe şi goale, spaţii strâmte în care se înghesuie oamenii, aparate de aer condiţionat, ventilatoare, cutii pentru păstrarea ceaiului.

Boli de plămâni specifice fumătorilor: focuri mocnite, cărbuni, vulcani, coşuri de sobe.

sursa foto: Flickr.com