Iată câteva dintre cele mai populare superstiții despre daruri și cadouri. Ține cont de ele când vrei să alegi un cadou pentru prietenii, rudele sau colegii tăi.

Multe persoane sunt sensibile la mesajul subtil pe care îl transmite un dar. Dacă oferi o sticlă de alcool, gestul tău poate fi interpretat, iar sărbătoritul ar putea crede că îl consideri alcoolic. Așadar, ține cont și de cutumele care însoțesc darurile și cadourile în toată lumea.

Cuțitele și foarfecele

Se știe prea bine că nu este deloc indicat să dai cuiva cadou obiecte ascuțite precum cuțite sau foarfece, nici măcar seturi scumpe pentru manichiură care includ foarfece. Obiectele ascuțite transmit un mesaj subtil care înseamnă ceartă, dispute și chiar despărțire, în cazul cuplurilor. Există o vorbă care spune că, dacă cel care primește cuțitele, dă un bănuț pe ele, atunci riscul de scandal dispare cu totul.

Batistele

Oricât ar fi de delicate și fine, oricât de frumos brodate ar fi, batistele transmit un singur lucru: lacrimi. Iar lacrimile ne duc cu gândul la durere, despărțire și deces. Așadar, nu dărui niciodată batiste. Ba chiar în Suedia se spune că, dacă un bărbat îi dăruiește o batistă iubitei lui, aceasta va șterge și lacrimile, și iubirea ei pentru el.

Săpunul, în superstiții despre daruri

Sigur că există săpunuri de lux, scumpe și prețioase, care pot fi luate drept cadou pentru bunici, mătuși sau mămici. Dar săpunul nu se dă cadou între prietene sau între îndrăgostiți, pentru că el spală dragostea.  

Bijuterii cu opal

Opalul, oricât de strălucitor și atrăgător ar fi, este considerat una dintre cele mai ghinioniste cristale. De opal sunt legate multe superstiți despre daruri, despre dragoste și relații. Opalul are semnificații mistice funebre, fiind considerat în multe zone ale lumii piatra întunericului, a magiei negre și chiar a morții.

Nu dărui niciodată bijuterii cu opal, decât persoanelor născute în luna octombrie. Deoarece opalul este piatra lunii octombrie, el are vibrații benefice pentru cei care s-au născut în această lună.

Pantofii, mesaje controversate

Despre pantofi și încălțăminte, în general, avem câteva superstiții ciudate și controversate. Se spune că nu este bine să îi oferi pantofi unui bărbat, pentru că va pleca de lângă tine. În schimb, este bine să oferi încălțăminte unor copii sau unor bătrâni, pentru că vor avea o viață lungă și sănătoasă.

Pe de altă parte, se spune că, dacă nu oferi niciodată în viața ta cuiva o pereche de încălțăminte, vei rămâne desculță pe lumea cealaltă. Grea alegere!

Pisicile

Micile feline sunt înconjurate de o mulțime de credințe și superstiții, inclusiv atunci când sunt oferite drept daruri. În Asia se spune că nu este deloc bine să le oferi mirilor sau logodnicilor o figurină sub formă de pisică, pentru că aceasta va provoca moartea unuia dintre ei. În alte culturi, însă, dacă bărbatul care te iubește îți oferă o pisică drept animal de companie, relația voastră nu va fi niciodată pusă în pericol.

Pozele cu tine

Portretele sau pozele cu tine sunt și ele controversate – aviz narcisiștilor! Se spune că, dacă primești un cadou care are imprimată o poză cu tine, este de rău augur. Așadar, nu acceptați tricouri, căni sau calendare cu propria voastră imagine. Din Evul Mediu a răzbătut până la noi o altă superstiție legată de portrete: cine primește un portret, desenat sau pictat, cu el însuși, înseamnă că va fi înșelat amarnic.