CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Folosește rolele de hârtie pentru bucătărie pentru legume și pâine, așa cum vezi și în clipul nostru. Fiind realizate din mai multe straturi groase de hârtie moale, rolele au o capacitate mare de absorbție a umezelii.

Păstrează legumele întregi sau feliate în hârtia de bucătărie și se vor menține mai multe zile proaspete în lada frigiderului. Hârtia absoarbe umezeala și previne instalarea mucegaiului, în schimb nu lasă coaja legumelor să se dezhidrateze și acestea se mențin cu 3 sau chiar 5 zile mai mult timp decât în mod obișbuit.

Ține pâinea feliată în hârtia de bucătărie

Foarte mulți dintre noi cumpărăm din ce în ce mai mult pâine deja feliată. Este excelentă pentru sandviciuri și nici nu mai faci firimituri prin bucătărie. Dar pâinea feliată are o consistență mai densă și un grad de umezeală mai ridicat, față de franzela obișnuită, de aceea poate mucegăi mai repede, chiar dacă este ținută la rece.

Păstrează pâinea feliată în punga ei, în ambalajul ei original, dar pune o bucată de hârtie de pe rolă, să absoarbă umezeala și să prevină apariția mucegaiului.

Rolele de hârtie pentru bucătărie: alte întrebuințări

Pune hârtie de pe rolă deasupra zaharniței cu zahăr brun. Acesta atrage umezeala și să întărește mai repede decât zahărul alb, dar dacă pui o bucată de hârtie, se va păstra așa cum l-ai cumpărat.

Pune hârtie din rolă între vase și tigăi. Așa știi sigur că nu se vor zgâria și nici nu se vor ciobi când le stivuiești una într-alta prin dulapuri.

Iar dacă nu ai capac de protecție pentru cuptorul cu microunde, folosește o bucată de hârtie să nu mai sară grăsimea pe pereți. Întotdeauna, când încălzești alimente solide, precum friptura, chifteluțele, șnițelele sau pizza, picăturile de grăsime sar pe pereții cuptorului și trebuie să îl cureți aproape zilnic. Dar, dacă pui un capac, acesta va rămâne curat, iar în lipsa capacului, este excelentă o bucată de hârtie din rolele de hârtie pentru bucătărie.

foto: Shutterstock

imagine: Adina Stănilă / Libertatea pentru femei