O porție delicioasă de roșii cherry în saramură cu usturoi merge de minune cu friptura de pui, cu o ceafă de porc la tavă sau cu o porție de cartofi gătiți la cuptor cu brânză.

Este una dintre metodele cele mai simple pentru a conserva roșiile cherry pentru iarnă. Câteva borcănele vor face deliciul meselor în familie, când vrei să servești un alt fel de murături. Roșiile se vor păstra savuroase și ușor crocante. Dacă vrei să faci saramura picantă este suficient să adaugi un ardei iute roșu.

Ingrediente necesare pentru 3 borcane

2 kg de roșii cherry

crenguțe de pătrunjel

Foi de dafin

Busuioc

Oțet de mere

Boabe de piper negru

6 căței de usturoi

Miere

Sare

Zahăr

Cum se pregătesc borcanele cu roșii cherry în saramură

  1. Roșiile se spală bine și se înțeapă ușor cu o scobitoare, fiecare o dată sau de două ori.
  2. Se pregătesc borcanele de 800 de grame, se sterilizează cu apă clocotită și se lasă să se răcorească. Apoi se pune în fiecare borcan la bază câteva crenguțe mici de pătrunjel și de busuioc, 2 foi de dafin și câteva boabe de piper.
  3. Se pun roșiile în borcane și se așază în straturi.
  4. Se pregătește o saramură aromată din 3 linguri mari de sare la 6 litri de apă, 3 lingurițe de zahăr, 3 lingurițe de miere și se dă în clocot. Când se răcorește se adaugă oțetul de mere și usturoiul feliat.
  5. Se toarnă saramura peste roșii și se capsează borcanele, apoi se sterilizează la bain marie timp de 5 minute din momentul în care clocotește saramura din borcane. Se păstrează într-un loc răcoros și se servesc aceste roșii cherry în saramură cu preparate din carne și cartofi.

foto: Shutterstock