CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Iată câteva trucuri utile pentru copt diverse prăjituri și aluaturi, care te vor ajuta dacă nu ai întotdeauna tava potrivită în casă.

Soluții pentru brioșe, când nu ai… tavă pentru brioșe

Tava cu forme speciale pentru brioșe este ideală, dar dacă nu ai încă așa ceva în casă, poți folosi câteva ceșcuțe termorezistente.

Atenție! Nu toate ceșcuțele de porțelan sau sticlă rezistă în cuptor. Folosește doar ceșcuțe care au simbolul termorezistent și știi că sunt fabricate din materiale de calitate.

Pune în ceșcuțe hârtie specială pentru brioșe sau hârtie de copt, pe care o modelezi cu un pahar potrivit, așa cum vezi în clipul nostru.

Cum să coci un pandișpan coroniță fără tavă specială

Știm cu toții tăvile rotunde, cu formă de coroniță pentru pandișpanuri găurite la mijloc. Dar, dacă nu ai o asemenea tavă, folosește tava rotundă pentru blatul de tort și pune la centru un borcan mare plin cu apă. Nu pune capacul la borcan, pentru că apa va începe să fiarbă ușor și trebuie să se evapore.

Pune hârtie de copt, unge borcanul cu unt sau cu ulei și toarnă aluatul de pandișpan. După 20 sau 25 de minute este copt și poate fi decorat cu glazură.

Ce faci când nu ai o tavă mai mică pentru prăjituri?

Folosești o tavă mare și o bucată lungă de staniol, așa cum vezi în clipul nostru cu trucuri pentru copt.

Pune un borcan din sticlă groasă în tavă, în poziția culcat, pune staniolul să formezi un perete și toarnă ușor aluatul.

Este o idee rapidă să încropești o tavă mai mică dacă vrei să faci o prăjitură pătrată sau o plăcintă mai mică.  

imagine: Adina Stănilă / Libertatea pentru femei