CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Folosește un umeraș să ai cartea de bucate… sub ochi!

Când ai o carte cu rețete încăpățânată, care nu vrea cu niciun chip să stea deschisă la rețete de care ai tu nevoie, folosește un umeraș pentru pantaloni, cu clești la capete. Prinde cartea în cei doi clești și apoi agață umerașul sus, de mânerul unui dulap din bucătărie, să vezi cât mai ușor rețeta.

Cum încălzești două boluri în cuptorul cu microunde

De obicei, în cuptorul cu microunde nu poți pune la încălzit decât o farfurie sau un bol cu mâncare. Două farfurii mari nu încap! Dar poți pune două boluri potrivite sau două castroane de mărime medie, dacă unul dintre ele este așezat pe un pahar întors, cu fundul plat. Categoric, paharul trebuie să fie din sticlă rezistentă la microunde, la fel ca și bolurile tale.

Trucuri simple în bucătărie. Gătește mai rapid și mai curat

Când ai de curățat legume și fructe pentru diverse preparate, salate, mâncăruri sau prăjituri, rămân o mulțime de coji, cotoare și semințe pe masă. Dar, dacă pui o cutie de carton de mici dimensiuni, pe marginea mesei, sub tocător, resturile de legume se curăță ușor! Așa cum vezi în clipul nostru de mai sus.

Cu două furculițe faci un clește de friptură

În cazul în care nu ai un clește de friptură, să o iei din tava fierbinte, poți improviza unul din două furculițe, prinse cu un elastic de borcane, așa cum vezi în clipul de mai sus. Mai poți folosi acest clește improvizat și pentru salata verde și pentru bucățile de plăcintă, pentru pateuri și alte preparate fierbinți, abia scoase din cuptor.

Ține minte aceste trucuri simple în bucătărie pentru că s-ar putea să îți fie de folos!