Cunoaștem deja o mulțime de trucuri simple cu folia alimentară și știm cât este de utilă când vrem să ambalăm alimentele sau când vrem să menținem fructele sau legumele mai mult timp proaspete în frigider. Iată și alte sfaturi ingenioase legate de această folie.

De ce se folosește pentru fructe și legume

Nu întotdeauna consumăm integral fructele și legumele. Uneori, tăiem câte o jumătate dintr-un ardei pentru un sandviș sau jumătate de măr pentru o gustare rapidă. Cealaltă jumătate poate fi împachetată în folie alimentară transparentă și pusă la frigider. Va rezista astfel cu două zile mai mult, decât dacă nu ar fi învelită în folie.

Pot fi păstrate în folie toate fructele sau legumele, indiferent că sunt acide sau alcaline. Inclusiv lămâile, pe care rareori le consumi integral, rezistă mai bine la frigider în folie, după ce au fost tăiate. Folia te ajută să păstrezi lămâia suculentă și să nu mucegăiască aproape o săptămână.

Folia, recomandată pentru caserolele care nu se închid etanș

Când vrei să iei la serviciu sau la picnic o caserolă cu sos, împacheteaz-o în folie alimentară, să fii sigură că nu curge conținutul. Mai ales dacă știi că nu se închide etanș capacul. Îți salvezi geanta de pete greu de curățat.

Trucuri simple cu folia alimentară. Capac pentru cana de cafea

Dacă nu ai capac potrivit pentru paharul sau cana de cafea, este suficient să îl acoperi cu o bucată de folie transparentă și poți să îl iei pe stradă! Folia nu te împiedică să folosești un pai din plastic, ca să nu verși cafea pe tine!

De ce să folosești folia alimentară în cuptorul cu microunde

Știai că lichidele se încălzesc mai repede la microunde, dacă acoperi vasul cu folie de plastic? Ai grijă doar ca folia să nu atingă supa, laptele sau mâncarea din vas! Nu trebuie decât să faci două incizii pentru eliminarea aburului.

În plus, ciorba încălzită la folie se va păstra mai multă vreme fierbinte, dacă nu o consumi imediat.

De ce să folosești folia transparentă pentru bijuterii!

Bijuteriile din argint sau gablonțurile pe care le porți mai rar au tendința să se înnegrească. Dacă le învelești în folie, își vor păstra aspectul satinat de la început. Folia împiedică oxidarea argintului sau a gablonțurilor care imită argintul și bronzul, iar bijuteriile își păstrează culoarea de la început mai mulți ani.

imagine: Adina Stănilă/ Libertatea pentru femei