Știm cât de utilă este presa franceză de cafea la birou. Dar și acasă, dacă ai o astfel de cană cu presă pentru cafea, o poți folosi la diverse treburi rapide prin bucătărie.

Spală și înmoaie tot boabe de orez

Știi ce ușor este să speli boabele de orez sau de arpacaș în presa franceză de cafea? Le speli, le scurgi bine cu presa și apoi le lași la înmuiat tot în cana respectivă, dacă este nevoie. Astfel, o poți folosi să speli rapid tot felul de boabe de dimensiuni mici, mai puțin fasolea.

Hidratează fructele uscate

Dacă ai nevoie de stafide, goji sau merișoare hidratate pentru prăjituri sau pentru cerealele de dimineață, este suficient să le pui în presa de cafea, să torni apă caldă și să le lași acolo o jumătate de oră. Le presezi ușor, scurgi apa și sunt numai bune de folosit!

Cu presa franceză de cafea poți să faci spumă de lapte

Dacă ești o mare amatoare de specialități din cafea și îți place să pregătești acasă caffe latte sau cappuccino, ține minte că poți să faci spumă de lapte în presa de cafea. Folosește laptele ușor călduț și agită bine presa până când obții spuma dorită. În 30 de secunde, spuma ta bogată este gata și cafeaua de dimineață va fi mult mai delicioasă.