Unge foile de plăcintă cu iaurt amestecat cu un ou bătut să capete un gust mai bun. Indiferent ce aluaturi folosești pentru plăcinte, o lingură de iaurt este bună în compoziție și pe deasupra.

Foloseşte numai unt de calitate pentru foietaj sau pentru aluatul sfărâmicios şi freacă-l bine cu o lingură de lemn, să iasă apa din el.

Pregăteşte pandişpanul cu ingrediente la temperatura camerei, dacă sunt ouăle reci aluatul nu va mai fi pufos.

Înlocuiește untul parțial cu ulei, iar blatul pentru prăjiturile tale va fi mai pufos.

Umezeala și căldura, esențiale pentru aluaturi dospite

Preparatele din aluaturi dospite vor crește bine dacă pui în cuptor un vas termorezistent cu puțină apă. Aburii ajută la coacerea uniformă a cozonacilor și a pâinii, iar coaja rămâne mai subțire și mai elastică.

Încinge cuptorul înainte să pui la copt pandişpanul şi nu deschide uşa în primele 20 de minute. Aluatul se va lăsa! 

Pune prăjiturile fierbinţi, abia scoase din cuptor, într-un colţ ferit de curenţii reci de aer, să nu se lase.

Trucuri pentru aluaturi utile pentru tort

Cerne făina de două ori pentru blatul de tort, să fie cât mai afânată. 

Scoate blatul de tort din formă numai după ce s-a răcit, altfel îi strici forma.

Pregăteşte blatul de tort de seara şi lasă-l în frigider până a doua zi. Se va tăia mai uşor în felii pentru a fi umplut cu cremă.