Iarna este sezonul perfect pentru gogoși pufoase, calde, aromate cu vanilie sau cu ciocolată. Se pot servi dimineața la cafea, se pot servi după amiaza, după mai multe ore de muncă în care a scăzut glicemia.

Gogoșile cu adevărat delicioase rămân un desert irezistibil și tuturor le plac. Dar iată și regulile de aur care te ajută să le faci moi, aromate și delicioase, să nu se întărească aluatul atunci când le prăjești.

Reguli de aur pentru gogoși pufoase

Dacă gogoșile tale ies prea dense și uscate, atunci sunt mai degrabă niște chifle prăjite, care nu sunt bune decât calde. Iar dacă vrei să le coci la cuptor, să fie mai dietetice, uită-ți gândul!

Gogoșile cu adevărat bune nu se fac decât în baie de ulei, prăjite la foc potrivit de iute să nu se ardă și să se coacă bine la interior.

Prima regulă pentru gogoși pufoase este să respecți raportul dintre ingredientele lichide și făina. Spre exemplu, la 350 ml de lapte și două gălbenușuri se folosește 500 g de făină. Nu adăuga mai multă, chiar dacă aluatul ți se pare prea moale. El trebuie să fie moale pentru a dospi ușor.

A doua regulă de aur este să ai răbdare să lași gogoșile să dospească 30 de minute la cald, într-o cameră unde sunt 25 – 26 de grade. La rece, aluatul nu dospește suficient și gogoșile nu vor mai fi pufoase.

Cum se prăjesc gogoșile

Cea mai bună metodă să prăjești gogoșile și să iasă pufoase, adică cea de a treia regulă de aur, ține de modul în care pregătești uleiul.

Pune uleiul în cratiță la foc iute și așteaptă două, trei minute să se încingă. Dacă sfârâie scobitoarea, atunci a ajuns la temperatura potrivită.

Lasă focul potrivit spre mic și adaugă gogoșile una câte una. Întoarce-le de mai multe ori pe o parte și pe cealaltă, să nu se ardă și vor fi prăjite perfect.