Iată câteva dintre cele mai interesante trucuri de bucătărie care te ajută să păstrezi alimentele proaspete mai bine de o săptămână. Pătrunjelul sau salata verde se ofilesc în două, trei zile, castraveții încep să mucegăiască în trei, patru zile… chiar dacă îi ții la frigider. Dar câteva trucuri simple te ajută să îi păstrezi mai mult timp, la rece, dacă nu îi consumi imediat.

Cea mai bună soluție pentru castraveți

Ori de câte ori cumpărăm castraveți, îi aducem acasă și îi punem pur și simplu în sertarul cu legume. Ba mai facem și imprudența să îi lăsăm în punga de plastic cu care i-am cumpărat din piață. Bineînțeles că în trei, patru zile aceștia încep să se înmoaie și să mucegăiască, chiar dacă stau la rece.

Cea mai bună soluție este să îi învelești pe fiecare în șervete de hârtie și să îi pui în sertarul special pentru legume din frigider, la distanță de fructe. Astfel, vei avea castraveți proaspeți și peste două săptămâni.

Cea mai bună soluție pentru verdețuri

Legăturile de verdețuri se ofilesc și se îngălbenesc foarte repede. Trebuie consumate cel mult în două zile de la cumpărare. Mărarul este și mai delicat decât pătrunjelul sau leușteanul. De multe ori se strică a doua zi. O metodă bună este să le ții în pahare cu apă la frigider. Așa rezistă cu 2, 3 zile mai mult.

O metodă și mai bună este să pulverizezi apă rece pe fiecare legătură de verdeață, să o învelești în șervețele de hârtie, să le umezești și să le păstrezi în pungi în sertarul cu legume. Astfel, vei păstra verdeața proaspătă aproape o săptămână. Garantat!

Cea mai bună soluție pentru salată și varză

Salata verde și chiar varza dulce se păstrează bine la frigider, dar încep să se ofilească după câteva zile. Pulverizează apă rece pe frunze și învelește-le în folie de aluminiu. Apoi ține-le la rece, în sertarul pentru legume. Se vor păstra mult mai bine, cel puțin cu 3 – 5 zile mai mult decât în mod obișnuit.

Alte soluții inedite să păstrezi alimentele proaspete și bune

Făina – după ce deschizi o pungă de făină, pune deasupra ei crenguțe de rozmarin și mentă. Așa vei fi sigură că nu vor ajunge moliile să îți strice făina.

Zahărul brun – acesta are tendința să se topească și să se solidifice în zilele foarte călduroase. Pune câteva bezele moi în punga cu zahăr și se va păstra perfect!

Fructele deshidratate și nucile – cel mai bine se păstrează în cantități mici în borcane de sticlă ermetic închise. Este una dintre soluțiile bune să păstrezi alimentele deshidratate sau legumele boabe precum fasolea, mazărea uscată sau orezul.

Fructele de pădure – se clătesc cu apă rece și oțet în proporție de 2/6 (2 linguri de oțet la 6 linguri de apă rece) și se păstrează la frigider aproximativ 5 zile.

Lămâia tăiată – miezul tăiat se acoperă cu un strat fin de zahăr sau de sare și se păstrează astfel aproape o săptămână la frigider.

sursa:brightside.me