Congelatorul ne ajută să facem economie pe termen lung și punem la păstrare carne, legume, brânză grasă și diverse preparate pe care nu am reușit să le terminăm la masă.

Dar mai sunt trei ingrediente de bază pe care ar fi bine să le ținem în congelator, chiar dacă toată lumea le păstrează de obicei în cămara din bucătărie. Iar acestea trei sunt esențiale pentru aluaturi și prăjituri. Păstrează făina la congelator, bine împachetată într-o pungă de hârtie și apoi într-o pungă de plastic.

Iată de ce ține făina la congelator

Făina păstrată la rece se menține mult mai bine pentru o perioadă lungă de timp. O poți folosi fără probleme și peste un an sau doi, dacă a fost bine împachetată și nu a pătruns umezeala.

Când o decongelezi, folosește un ciur să o cerni pentru a fi cât mai afânată și bună de aluaturi delicioase de prăjituri sau cozonaci.

Ce se mai poate ține la rece

Praful de copt și bicarbonatul de sodiu ar fi bine să le ții și pe ele la rece, dacă ai obiceiul să cumperi mai multe pliculețe. Eu, de obicei, cumpăr 20 de pliculețe și o parte dintre ele le depozitez în pungi de plastic vidate la congelator. Astfel, aceste prafuri esențiale pentru aluaturi, își păstrează calitățile și dincolo de termenul de expirare. Le poți folosi și peste un an, dar numai dacă nu s-au umezit în congelator.

De asemenea, drojdia proaspătă sau drojdia uscată sunt și ele mult mai bune o perioadă lungă de timp, dacă le ții la congelator.

 

foto: 123rf.com