Orhideele mature, înflorite și bine dezvoltate nu au nevoie de îngrijiri speciale în primul an de la cumpărare. Ele trebuie să rămână în ghiveciul inițial, până când rădăcinile cresc excesiv, și nu au nevoie nici de alt substrat. Tot ce le trebuie este o fereastră bine luminată și apă. Dar trebuie să știi cum să le uzi corect.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

De câtă apă au nevoie orhideele

Chiar dacă provin din regiunile umede ale globului de la tropice, orhideele nu suportă să stea în apă toată ziua. Ele au nevoie de o perioadă scurtă în care rădăcinile și substratul din scoarță în care sunt plantate să se usuce între udări.

Se recomandă să fie udate o dată pe săptămână în timpul sezonului rece și de două ori vara, când sunt temperaturi ridicate.

Cea mai bună metodă de udare

Orhideele nu se udă ca orice altă plantă, turnând apa de jur împrejur. Substratul lor din scoarță nu va reține suficientă umezeală.

Cea mai bună metodă este să scufunzi ghiveciul cu totul într-un vas mai mare plin cu apă și să îl lași aproximativ 10 minute. Scoate apoi ghiveciul pe un grătar și lasă apa să se scurgă bine.

Nu folosi niciodată apă rece, sub 10 grade. Ele iubesc apa călduță, care nu le afectează rădăcinile.

Cum se udă corect orhideele – Stropește-le în zilele calde

Acestor plante le place ploaia caldă, de aceea este bine să le stropești ușor cu apă și pe frunze și pe flori în zilele foarte calde de vară sau în zilele de iarnă, când atmosfera din casă este prea uscată.

Folosește un recipient cu un pulverizator fin și stropește-le de la distanță. Ai grijă să fie apa călduță și dedurizată, ca să nu se depună minerale și sare pe frunze.

sursa foto: 123rf.com