Porți haine albe, porți haine delicate vara sau costume de baie fine și nu vrei să vezi pe ele petele de la crema de protecție solară. Loțiunea sau crema cu SPF conține anumite uleiuri, grăsimi și mai ales minerale acide care pătează țesăturile fine. După câteva zile de folosință este posibil să observi pete gălbui, dar acestea pot fi curățate dacă acționezi imediat. Iată cele mai bune soluții!

Înmoaie hainele în apă rece

În cazul în care costumele de baie sau hainele tale se pătează cu loțiune solară, înmoai-le imediat cu apă rece. Lasă câteva minute, apoi folosește un detergent special pentru pete dificile.

Încearcă să le speli de mână, mai ales costumele de baie și hainele din țesături delicate. Costumele de baie se întrețin mai bine dacă sunt spălate și curățate cu detergenți delicați și cu apă călduță.

Folosește sare și zeamă de lămâie

Petele de la crema de protecție solară pot fi ușor îndepărtate, dacă folosești zeamă de lămâie și sare. Înmoaie petele cu apă călduță, presară sare, freacă puțin, apoi stoarce zeamă de lămâie. Spală bine și folosește la final un detergent delicat.

Când se usucă, hainele tale vor rămâne fără pată și le vei purta ani de zile.

Folosește detergent lichid de vase

Cremele cu SPF sunt foarte grase, iar detergentul cel mai bun pentru degresarea petelor rămâne detergentul lichid de vase. Când ajungi acasă, aplică două – trei picături pe zonele pătate, înmoaie cu puțină apă și freacă ușor cu mâna hainele sau costumele de baie.

Detergentul de vase va degresa foarte ușor petele. Nu mai trebuie decât să speli hainele sau costumul de baie cu apă călduță și să le lași să se usuce la soare.

Este una dintre cele mai bune soluții să cureți petele de grăsime de pe haine, inclusiv petele de iarbă, petele de ulei sau petele de parfum și cosmetice.

Este foarte important să nu folosești apă fierbinte și cât mai puțin mașina de spălat. Când ai pete dificile pe haine, mai bine le cureți de mână până când le îndepărtezi complet!