Apa de la robinet este și nu prea este bună pentru florile din ghivece. Cert este că atunci când miroase puternic a clor nu este indicat să o folosești pentru plante, decât dacă o lași cel puțin 24 de ore într-un recipient fără capac, să se evapore clorul.

Calitatea apei de la robinet diferă de la o zonă la alta. În multe regiuni, apa din sistemul orașelor provine din puțuri de mare adâncime și din izvoare curate, bogate în diverse săruri. O parte dintre ele sunt filtrate, astfel că apa de la robinet va conține mai puține săruri minerale benefice plantelor. Dacă o filtrezi și tu acasă în plus, atunci va fi o apă săracă în nutrienți pentru plante. Dar există soluții să o îmbogățești, fără să te coste mare lucru.

Apa de ploaie, cea mai bună pentru plante

Dacă locuiești la casă, colectează apa de ploaie, filtreaz-o printr-o pânză simplă de tifon și folosește-o pentru plante. Apa de ploaie poate fi înmulțită cu apa de la robinet și va fi excelentă pentru florile din ghivece.

Cu toate acestea, trebuie să ții cont de faptul că apa de ploaie poate fi acidă, dacă locuiești într-o zonă puternic poluată. Dacă florile și legumele din curte se pătează după ploaie, atunci poți să fii sigură că ploaia a fost acidă și nu este indicat să o folosești pentru plantele din ghivece.

Apa de turbă

Îmbogățește apa de la robinet cu pastile de turbă. Aceste mici pastile compacte din turbă se găsesc în magazinele de bricolaj și au aproximativ mărimea unei linguri. Învelește o pastilă de turbă în tifon și pune-o într-un recipient cu 5 litri de apă de la robinet, timp de 24 de ore. Apoi udă florile din ghivece cu această apă în care se dizolvă tot felul de săruri minerale benefice, existente în turbă.

Apa în care ai fiert ouă sau legume

să mănânci un ou în fiecare zi

Apa de la robinet devine mult mai bună pentru plantele din ghivece dacă este combinată cu apa în care ai fiert ouă, cartofi, morcovi sau țelină. Ține minte să nu adaugi sare în apa în care fierbi aceste alimente. Sărurile de calciu din coaja ouălor, sărurile de potasiu și de magneziu din legume constituie o hrană bună pentru florile tale de cameră.

Apa de la robinet combinată cu ceaiuri din plante

Fierbe cel puțin un litru de ceai de mușețel, ceai de sunătoare sau de tei, lasă-l să se răcească și diluează-l cu trei litri de apă de la robinet. Lasă ceaiul diluat într-un recipient fără capac peste noapte și a doua zi îl poți folosi pentru a uda plantele. Dacă ai loc să îl ții la rece, îl poți păstra proaspăt cel puțin 5 zile.