CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Folosește ciocolată de menaj de bună calitate pentru a face o ciocolată caldă de casă delicioasă.

Alege ciocolată cu o concentrație de cacao de cel puțin 50% și cu unt de cacao. O astfel de ciocolată, mai tare, nu se va topi în mâna ta când o dai pe răzătoare.

Tableta de ciocolată trebuie răzuită pentru a obține fulgi subțiri de ciocolată care se topesc ușor în lapte sau în apa fierbinte.

Ingrediente necesare pentru ciocolata caldă

Tabletă de ciocolată amăruie tare

Cacao

Zahăr brun

Amidon fin

Arome opțional

Toate ingredientele de mai sus se folosesc în cantități variabile, în funcție de gusturi. Dar ciocolata răzuită constituie baza și trebuie să folosești cel puțin un sfert de tabletă la o cană mare de ciocolată caldă.

Aromele de vanilie, scorțișoară sau rom se folosesc în funcție de gust.

De ce să folosești amidonul, micul ingredient secret

Amidonul alimentar fin se adaugă în pudra de ciocolată și cacao pentru mai multă consistență și pentru o textură mai catifelată.

Este un ingredient opțional, dar ciocolata caldă iese mult mai legată și mai fină dacă îl adaugi.

Nu te zgârci cu ingredientele și pune cel puțin două linguri din pudra de ciocolată la fiecare cană când o pregătești. Adaugă lapte cald sau apă fierbinte și te vei bucura de o băutură aromată și plină de energie în zilele reci de iarnă.

imagine: Adina Zamfir/Libertatea pentru femei