Din ce în ce mai multe femei optează pentru cuptorul electric, deoarece are avantaje mari în bucătărie și poți coace tot felul de legume mult mai rapid. Dacă vrei să coci vinete la cuptorul electric, nimic mai simplu! Este cea mai comodă soluție, iar tava se curăță apoi foarte ușor. Singurul dezavantaj este că vinetele nu vor mai avea acel gust și miros ușor afumat pe care îl capătă, dacă le coci pe plita cu gaz sau pe un grătar de cărbuni.

De ce să coci vinete la cuptorul electric. Ce avantaje ai!

Timpul de coacere este mult mai scurt, decât pe grill sau pe ochiurile de la aragazul cu gaze.

Legumele nu trebuie supravegheate non-stop să nu se ardă.

Vinetele nu trebuie întoarse decât o singură dată.

Pulpa legumelor se pătrunde bine și se înmoaie perfect pentru salată.

Bucătăria nu se umple de fum, iar plita de la aragaz nu se arde și nu se pătează de la sucul de vinete scurs.

Mirosul de vinete la cuptorul electric este mult mai plăcut și se dispersează imediat ce aerisești, în timp ce mirosul de coajă de vinete arsă pe aragaz persistă câte 2 – 3 zile.

Tava în care le coci se poate curăța foarte ușor, doar cu detergent de vase. Nu este nevoie de freci arsura pentru că vinetele nu se ard.

Cum să coci vinete la cuptorul electric

Legumele se spală bine de nisip, se șterg cu un prosop de hârtie și se așază în tava cuptorului.

Se lasă întregi la copt, pe hârtie de copt pentru a proteja tava.

Se setează cuptorul la temperatura de 210 grade Celsius și se setează ceasul pentru 20 de minute. Atât durează să coci vinetele la cuptor. Este necesar să le întorci doar o dată.

Cum se curăță vinetele coapte

După ce vinetele s-au copt bine și miros apetisant, le scoți din cuptor pe un tocător de lemn. Se taie codițele și se taie fiecare vânătă în două jumătăți. Se alege miezul copt cu lingura și se pune într-o sită să se scurgă toată apa.

Apoi vinetele vor fi bune de salată cu maioneză, cu ceapă sau cu usturoi, sau pentru conservele de iarnă. Vinetele coapte pot fi păstrate la congelator cel mult doi ani și folosite la salate, tocănițe sau umpluturi.

Vinetele coapte trebuie puse în caserole sau în pungi alimentare, în cantități mici, atât cât decongelezi pentru un singur preparat.