Cumpără salată cât mai viguroasă, proaspătă și sănătoasă, să fii sigură că nu se ofilește până a doua zi. Sfatul este valabil pentru toate verdețurile fragede de primăvară pe care vrei să le păstrezi mai multe zile la rece. Și iată cum poți să ții salata la frigider, în cele mai bune condiții, să o poți mânca și după 4 sau 5 zile.

Un castron cu apă și lămâie

Dacă folosești o parte din frunze, nu tăia cotorul salatei. Pune-o într-un castronel cu apă și câteva picături de zeamă de lămâie. Ține castronul în frigider și salata se va menține proaspătă datorită apei și temperaturilor scăzute. O poți consuma și după 4 zile pentru că va fi la fel de bună.

Cum poți să păstrezi salata la frigider

În pungă, învelită în șervețel

Salata pulverizată cu apă, poate fi învelită într-un șervețel de hârtie, să păstreze umezeala, și pusă apoi într-o pungă alimentară, fără să fie închisă.

Se păstrează în sertarul pentru legume și fructe timp de câteva zile.

Șervețelul are rolul de a absorbi umezeala și de a împiedica apariția mucegaiului. Dacă salata este curată și fragedă, ea va rezista în frigider între 5 și 7 zile. La fel poți păstra și frunzele de spanac, de lăptuci, de urzici sau de lobodă, dacă nu le gătești imediat ce le cumperi.

imagine: Libertatea pentru femei/ Adina Stănilă