CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Hortensiile sunt plante rezistente, care își păstrează florile câteva luni pe an. Dacă știi cum să îngrijești hortensiile corect, te vei bucura de tufe mari și frumoase, de flori cu buchete spectaculoase până la începutul iernii mai mulți ani la rând.

Cum se taie hortensiile la sfârșit de sezon

Scurtarea tijelor la hortenii se face la final de octombrie sau în luna noiembrie, după ce s-au ofilit florile și după ce au căzut frunzele.

Când plantele intră în repaus și se pregătesc de iarnă, trebuie să știi și tu cum să îngrijești hortensiile corect pentru sezonul rece.

Se taie lăstarii fragezi, tineri, care nu rezistă la ger

Se taie tijele crescute strâmb

Se înlătură complet florile și frunzele ofilite care pot mucegăi și pot îmbolnăvi planta

Se scurtează tijele mature și viguroase la o 10 – 15 cm de la sol

Mulcirea, necesară dacă vrei să îngrijești hortensiile corect

hortensie, gradina cu flori

După tăierile necesare pentru sănătatea și vigoarea plantei, se acoperă mai bine tulpinile la bază cu un strat de mulci sau de rumeguș.

Tufele de hortensii mature, care au cel puțin 3 sau 4 ani rezistă bine chiar și în perioadele mai friguroase ale iernii.

În nopțile geroase se recomandă totuși o folie specială pentru plante, care lasă aerul să pătrundă, dar împiedică tulpinile să degere și să se înnegrească.

Hortensiile mai tinere, trebuie bine acoperite cu mulci și frunze uscate și apoi cu folie, pentru că este posibil să înghețe în nopțile geroase din ianuarie.

De îndată ce vremea se încălzește, din februarie, folia se îndepărtează, iar plantele sunt lăsate să se bucure de soare și să înmugurească.