Orice specialist dermatolog te va sfătui să schimbi aparatul de ras cu lame după 7 sau 8 utilizări. De obicei, guma care se află deasupra lamelor îți indică dacă este timpul să fie schimbat sau nu. La aparatele de ras de calitate, guma aceasta se decolorează și atunci știi că este timpul să pui lame noi.

Cum se dezinfectează aparatul de ras cu lame

Până când trebuie să îl schimbi, trebuie să știi cum să îl folosești corect și cum să îl dezinfectezi. Aparatul de ras adună o mulțime de bacterii și microbi de la suprafața pielii. De obicei, este ținut într-un spațiu umed, lângă duș sau lângă chiuvetă, iar bacteriile care se depun pe lame se înmulțesc rapid.

După fiecare folosire, aparatul trebuie curățat cu un jet de apă fierbinte și apoi lasă aparatul aproximativ un sfert de oră într-un mic recipient cu alcool sanitar sau cu apă de gură, care conținea și ea un mic procent de alcool, precum și alți agenți de igienizare.

Astfel, aparatul va fi mai curat, lamele se vor păstra mai bine ascuțite și te vei epila fără probleme de fiecare dată.

După ce stă în alcool, aparatul trebuie tamponat cu un șervețel și acoperit cu capacul lui, să nu se umple de praf până la următoarea utilizare. Dacă este nevoie, spațiul îngust dintre lame poate fi curățat cu o periuță de dinți curată, pe care nu ai folosit-o niciodată să te speli pe dinți.

Ce riscuri prezintă un aparat necurățat

Ai grijă să folosești de fiecare dată un aparat bine curățat și dezinfectat. Și niciodată să nu îl împrumuți nimănui.

Lamele murdare și tocite provoacă leziuni de durată la suprafața pielii. Cu timpul, poți face infecții, coșuri, furuncule dureroase.

Din cauza unui aparat de ras folosit impropriu poți face dermatită, o boală de piele destul de greu de tratat și care va persista multă vreme.

De asemenea, foliculita sau inflamația de la rădăcina firului de păr apare adesea din cauza unui aparat de ras murdar. Iar pielea ta fină de pe picioare se umple de bubițe roșii care nu trec decât cu un tratament susținut.