Cercetătorii de la Universitatea din Arizona au colaborat cu postul ABC News și au analizat mesele și obiectele puse pe masă în mai multe restaurante americane recunoscute. Ei au pus sub lupă inclusiv zaharnițele, olivierele și meniurile, pe lângă mese, scaune, scrumiere și șervețele.

Iată cele mai murdare obiecte după studiul din Arizona

VI. Zaharnițele conțineau cel mai mic număr de bacterii și anume 2.300

III. Vesela pentru ketchup, muștar și sare aveau un număr mediu de bacterii

II. Cutiile pentru piper au ieșit pe locul 2, cu peste 11.600 de organisme patogene

I. Meniurile au ieșit în topul listei în toate restaurantele, cu un număr de peste 180.000 de bacterii.

Meniul, mai murdar decât clanțele

Nu este deloc plăcut să te gândești că meniul din restarantul tău preferat se numără printre cele mai murdare obiecte pe care le atingi. Dar știi că foile respective trec prin mii de mâini, multe pline de grăsime de la mâncare și pline de bacterii pe care oamenii le aduc din toate colțurile orașului.

Dacă vesela, scaunele, mesele, până și clanțele sunt spălate și dezinfectate periodic, de meniuri nu se ocupă nimeni să le curețe, chiar dacă sunt imprimate pe plastic. Dar cele mai multe sunt făcute din hârtie, iar hârtia este un mediu propice pentru înmulțirea bacteriilor.

Ai grijă să te cureți pe mâini cu un șervețel alcoolizat data viitoare, după ce comanzi ceva de mâncare la restaurant!

foto: 123rf.com