CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Cartofii noi sunt un deliciu la masă și sunt legume sănătoase, bogate în minerale și potasiu. Important este să îi gătești cu cât mai puțină grăsime, deoarece au un indice glicemic mare și pot fi un pericol pentru siluetă.

Trucuri pentru prepararea cartofilor

  1. Ține minte să pui sare la început, când faci o tocăniță de cartofi sau când îi gătești la cuptor.
  2. Dacă pregătești cartofi prăjiți, sarea se pune la final, după ce îi scoți din tigaie.
  3. De asemenea, cartofii pentru piure se sărează abia după ce s-au fiert suficient de bine.
  4. Cartofii noi se gătesc întotdeauna în coaja lor subțire, pentru a-și păstra mai bine mineralele și vitaminele.
  5. Cartofii noi la cuptor se fac mai repede, dacă le pui câteva cubulețe de unt.
  6. Cartofii pentru piure devin și mai gustoși, dacă se adaugă câteva linguri de supă de legume înainte de a-i pasa.
  7. Cartofii noi se spală cu un burete de nisip și coaja uscată, nu este nevoie să îi cureți cu cuțitul.
  8. Cartofii albi sunt buni pentru prăjit și copt, cartofii roșii sunt buni pentru mâncăruri cu sos și supe. Pentru papricaș sunt buni cartofii galbeni cu coaja subțire, care sunt mai făinoși.
  9. Cartofii vechi se coc mai repede la cuptor în tavă, dacă înainte i-ai fiert aproximativ 15 minute, să se înmoaie pulpa tare.

*Sfat: poți să înlocuiești cartofii normali cu cartof mov. Vei avea o surpriză plăcută!