O mașină de pâine trebuie să fie compactă, să nu ocupe prea mult spațiu, să fie ușor de manevrat și să aibă mai multe funcții în afara celei de bază. Important este și consumul, să fie cât mai economică, dar și forța de frământare a aluatului.

Capacitate mare și două palete de frământat

Cu cât este mai mare cuva, cu atât poți pregăti mai multe la mașina de pâine. În general, capacitatea acestor aparate variază de la 500g la 1,5 kg, dar este recomandat să alegi de la bun început o mașină cu o capacitate mai mare și cu două palete de frământat aluatul.

Într-o cuvă mai mare poți coace mai multe chifle, mai multe baghete și poți face inclusiv dulceață, dacă mașina ta are această funcție. Fii atentă să alegi și o mașină cu un consum eficient de energie, astfel încât să nu crească prețul facturii mai mult decât merită rețetele pe care le pregătești.

O mașină de pâine cu accesorii utile

O mașină de pâine cu mai multe programe, dar cu butoane ușor de manevrat, te va ajuta să pregătești mai multe tipuri de aluaturi și produse de patiserie. Ar fi util să aibă și un program pentru aluatul de pizza și un program pentru aluaturi de paste. Nu este de neglijat nici programul rapid pentru pâinea obișnuită, ca să economisești timp și energie electrică.

De asemenea, este important și programul prin care poți alege culoarea și consistența crustei, dacă vrei o pâine cu o coajă mai moale sau mai crocantă. În ceea ce privește accesoriile, este bine să verifici dacă este inclusă o carte cu rețete concepute special pentru capacitatea mașinii, dacă mai ai și tăvi pentru chifle, tăvi plate sau cuțite pentru aluaturi.

Trebuie să ai priză cu împământare

Stabilește din timp locul în care vei pune mașina de pâine în bucătărie, să fie ușor de manevrat și să nu te împiedice să ajungi la alte obiecte utile. În general, mașinile de făcut pâine sunt la fel de mari ca un cuptor cu microunde.

Pe de altă parte, trebuie să ai la îndemână și o priză cu împământare pentru a pune mașina în funcțiune. Pentru un design plăcut în bucătărie, alege mașina de pâine în funcție de culoarea celorlalte electrocasnice, fie albă, fie cromată. La interior, însă, ține cont să aibă o cuvă din material non-aderent, pentru a curăța ușor resturile de făină și de aluat.

Descoperă rețete de pâine fără drojdie!