Folosește întotdeauna lapte proaspăt

Dacă laptele este vechi, clătitele nu vor mai ieși la fel de moi și de elastice. Se vor usca în timp ce le coci și se pot rupe mai ușor. Ai grijă ca laptele să fie întotdeauna proaspăt și ouăle la fel. Altfel, nici clătitele nu vor fi bune și tu poți avea probleme cu stomacul.

Înlocuiește o treime din laptele dulce și lapte bătut

Laptele bătut face cele mai bune clătite, mai ales dacă vrei să fie mai groase, mai consistente, dar moi. El intră în reacție cu praful de copt și face clătitele mai pufoase.

Untul e mult mai bun decât uleiul

Folosește unt topit în aluatul pentru clătite. Este mult mai bun decât uleiul, chiar dacă este puțin mai scump. Dar, dacă vrei clătite cu adevărat delicioase și moi, să nu se rupă nici când le coci, nici când le umpli cu dulceață, untul este mult mai bun.

Dacă nu ai lapte bătut, folosește o banană

Încearcă să asezi o banană bine coaptă până o faci piure să o adaugi în aluatul de clătite. Vei simți diferența când le vei mânca, pentru că vor fi mult mai delicioase.

Lasă clătitele să se coacă suficient

Așteaptă să se coacă bine pe o parte clătita, înainte să o întorci. Dacă nu ești sigură când trebuie să o întorci, ai cel mai bun indiciu: aștepți până când marginile devin aurii și încep să se desprindă singure de tigaie. Atunci poți întoarce clătita să o coci bine și pe partea cealaltă. Dacă nu le coci suficient, clătitele crude la mijloc dau dureri de stomac, se lipesc unele de altele și se rup când vrei să le umpli.

Ține cont de aceste sfaturi ca să faci cele mai bune clătite și va fi mult mai simplu pe viitor!

Îți recomandăm să încerci și aceste rețete de clatite.

Cum faci clatite. Trucuri ca să-ți iasă cele mai pufoase clătite

Vezi și cele mai gustoare rețete de clatite americane