Un pandișpan cu fructe cu adevărat pufos și ușor, fără să fie înecăcios, se obține doar după ce bați foarte bine albușurile. Acestea sunt ingredientele cheie, de aceea trebuie să fii atentă la sfaturile de mai jos.

Toate ingredientele se pun la temperatura camerei, iar zahărul, de preferat pudră, se pune în cantitate egală cu făina.

Cum trebuie pregătite albușurile pentru un pandișpan cu fructe

Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei, de aceea se scot din frigider cu o oră înainte.

Se separă cu grijă albușurile de gălbenușuri și se bat foarte bine la mixer până devin atât de pufoase și de tari, că lucesc.

Zahărul se adaugă în ploaie și se continuă mixarea albușurilor până când obții o compoziție pufoasă de bezea. Dacă răstorni vasul, albușul nu trebuie să curgă.

Gălbenușurile se bat și ele câteva minute cu un praf de sare, să se intensifice culoarea galbenă. Apoi se adaugă treptat peste compoziția de bezea.

Cum se adaugă făina

Este foarte important să respecți cantitățile când vine vorba de pandișpan. Câte linguri de zahăr, atâtea de făină. În general, la o tavă mare de cuptor se folosesc 10 ouă și 250 g de zahăr și 250 g de făină.

Făina se cerne să fie cât mai pufoasă și bine aerisită, se adaugă treptat și se amestecă ușor cu telul de sus în jos. Este foarte important să amesteci de sus în jos, ca să nu iasă foarte mult aer din compoziție și să se lase.

Cum adaugi fructe sau nuci aromate

Dacă vrei să adaugi bucăți de fructe, trebuie să le ții înainte într-o strecurătoare să nu aibă zeamă proaspătă. Se pot da prin făină, ca să nu ajungă pe fundul prăjiturii, dar dacă aluatul este bine bătut și tare ca bezeaua, fructele nu se vor lăsa.

Este suficient să le lași cel puțin o jumătate de oră să se scurgă bine și, de îndată ce le pui în aluat, să bagi imediat tava în cuptorul deja încălzit.

Aluatul începe să se întărească și să se coacă, iar fructele sau nucile vor rămâne în partea de sus a prăjiturii.

sursa foto: 123rf.com