Nimic nu se compară primăvara cu o salată verde, asezonată cu pătrunjel proaspăt, ceapă verde și ridichi. Dar cum să păstrezi salata și verdețurile proaspete când iei mai multe odată și nu le consumi imediat? Iată trei soluții simple.

Verdețurile se țin în borcane cu apă

Dacă vrei să păstrezi ceapa verde și buchețelele de coriandru sau pătrunjel proaspete mai mult timp, este suficient să le pui în borcane cu apă sau în pahare cu apă la frigider. Ținute la rece și hrănite cu apă, verdețurile se mențin mai bine de o săptămână.

Ridichile, delicatese de primăvară

Cumpără ridichile cu frunze cu tot, pentru că ele continuă să se hrănească din frunzele lor și după ce au fost culese din pământ. Acasă, spală ridichile și pune-le într-un prosop de bumbac umed la frigider. Așa se vor menține proaspete și crocante timp de aproape 5 zile.

Mai există o metodă prin care le poți păstra mai mult timp. Spală bine ridichile de pământ, rupe frunzele complet și pune-le într-un borcan cu apă rece la frigider. Ținute în apă, nu se vor strica și nu se vor dezhidrata. Vor fi bune de mâncat și peste o săptămână.

Cum păstrezi salata și verdețurile delicate precum spanacul sau leurda

Un ștergar de bumbac umed este o soluție bună să păstrezi proaspete câteva zile salata verde sau spanacul. Însă cea mai bună soluție este să le sigilezi în pungi vidate. Ideal ar fi să ai un aparat de vidat, dar dacă nu ai, poți scoate aerul din pungi cu ajutorul unui pai de suc. Ținute în pungi vidate, salata și verdețurile de primăvară precum leurda se păstrează o perioadă mult mai lungă de timp la frigider.