Venirea sezonului rece presupune, de cele mai multe ori, şi mai multe ore petrecute în casă. Scăderea numărului de ore ale zilei ne aduce, pe cei mai mulți dintre noi, deseori direct acasă de la muncă, cu o dorinţă puternică de a nu mai ieşi până a doua zi. Sedentarismul pe care reuşim să-l evităm în lunile în care soarele adaugă grade mai multe în termometre pune stăpânire pe vieţile noastre în sezonul rece. 

Dacă vara petrecem mai multe ore la plimbare sau la o terasă, activităţile de iarnă sunt mult mai reduse. De aici apar şi kilogramele în plus acumulate în lunile de toamnă şi de iarnă. Chiar dacă nu mâncăm mai mult decât de obicei, lipsa activităţii fizice este suficientă pentru a ne aduce înapoi kilogramele de care ne-am chinuit să scăpăm. 

Însă, cu cât petrecem mai mult timp acasă, cu atât ne apare pofta de mâncare mai accentuată şi suntem mai dornice să încercăm tot felul de reţete. Pentru a ne putea bucura în continuare papilele gustative, fără grija kilogramelor în plus, putem apela la câteva aparate de gătit ce ne prepară alimentele preferate în cele mai simple şi sănătoase moduri. Iată care sunt câteva din aceste dispozitive:

  1. Slow cooker-ul

Pentru familiile ce iubesc mâncărurile tradiționale precum pilaful de orez, un slow cooker nu trebuie să lipsească din bucătărie. Cu ajutorul lui se pot prepara în mod sănătos alimentele preferate ce se transformă, cu cel mai mic efort, în supe, ciorbe sau tocăniţe delicioase. Avantajul său este faptul că, aşa cum îi spune şi numele, gătește mâncarea un timp îndelungat, oferind savoare. Gătită astfel, orice tip de carne devine fragedă şi suculentă, fără a folosi ulei. 

  1. Friteuza cu aer cald

Cei care adoră prăjelile, dar sunt conştienţi că trebuie să le evite, se vor îndrăgosti pe loc de un air fryer. Acesta îi ia cu succes locul în bucătărie friteuzei clasice ce prepară alimentele în baie de ulei. Principiul unei friteuze cu aer cald este de a prepara carnea sau legumele fără ajutorul uleiului, oferind astfel frăgezime şi aromă prin gătirea cu aer cald. De asemenea, se pot prepara mai multe alimente, cel mai simplu fiind urmărirea reţetelor din manualul de instrucţiuni al aparatului, acesta având numeroase programe de gătire prestabilite. Printre cele mai iubite preparate pregătite la acest aparat se numără chifteluţele şi cartofii prăjiţi. 

  1.  Grătarul electric

Persoanele care adoră carnea şi legumele pe grătar îşi pot savura în doar câteva minute preparatele preferate cu ajutorul unui grătar electric. Deşi nu oferă aroma grătarului cu cărbuni, un grătar electric prepară orice tip de carne în doar câteva minute, aceasta rămânând fragedă şi suculentă. De asemenea, garniturile făcute din legume la grătar precum dovleceii, ardeii, vinetele şi ciupercile sunt acum disponibile în doar câteva momente. Astfel, scăpăm de fumul scos de aragaz atunci când foloseam un grătar pentru plită. În plus, timpul de preparare al alimentelor este unul redus, iar modele noi au inclusiv programe prestabilite. Astfel, putem savura o friptură exact așa cum ne place nouă, fără a da greș: rare, medium rare sau well. 

O alimentație corectă și un stil de viață alcătuit din obiceiuri sănătoase sunt singurele modalități în care ne putem proteja sănătatea. Cu puțină grijă, putem trece peste lunile friguroase ce ne îmbie să petrecem mai mult timp în casă, fără a acumula kilograme în plus.

Sursa foto: Pickjumbo

(P) Articol publicitar realizat in colaborare cu Mega Image