Slăbitul nu este cel mai facil proces și mulți dintre noi ajungem cu greu să scăpăm de câteva kilograme care ne dădeau bătaie de cap. Iar multitudinea de diete de care ne lovim la orice pas nu face decât să ne dezorienteze și mai tare în demersul nostru către o siluetă mai suplă.

Iată că pe firmament a apărut o nouă metodă care promite subțierea taliei și scăderea kilogramelor pe cântar printr-o anumita alimentație, țintită să țină sub control și să echilibreze hormonii care afectează greutatea coporală, prin reglarea nivelului de zahăr din sânge, a nivelului de oboseală și prin sprijinirea metabolizării corecte a glucozei – toate acestea ducând, în final, la declanșarea procesului natural al organismului de a pierde grăsimea depusă, în loc s-o depoziteze.

Dieta GOLO. De ce ar trebui reglată insulina

Dieta GOLO vizează reglarea nivelului de insulină, care ar fi hormonul responsabil de eșecul anumitor persoane de a slăbi, chiar dacă acestea urmează un regim corespunzător. Adepții GOLO susțin că nivelul dereglat al insulinei poate afecta pierderea în greutate, chiar dacă se consumă alimente sănătoase și se fac exerciții fizice în mod regulat, din cauză că insulina ar favoriza depunerea de grăsime și încetinirea metabolismului. 

Alimente recomandate în dieta GOLO

Potrivit principiilor Dietei GOLO de echilibrare hormonală, alimentația va include carne proaspătă (vită, pui, por), fructe, legume verzi, grasimi sănătoase (ulei de cocos, ulei de măsline, semințe de chia, semințe de cânepă și semințe de in), ouă, lapte, brânză și iaurt, cartofi, cartofi dulci, fructe de mare, dar și pâine proaspătă, paste și unt –  toate într-o cantitate controlată, mai mică față de media recomandată unui om sănătos, cu greutate normală.

Conform Dietei GOLO, se vor consuma la liber alimentele amintite mai sus, dar nu mai mult de 1300-1800 de calorii pe zi. Mâncărurile procesate și dulciurile nu sunt recomandate, dar, dacă îți duci până la capăt norma de exerciții fizice recomandate zilnic, poți avea parte și de câte un astfel de ”premiu dulce”.

De ce este contestată această dietă

Totuși, specialiștii nu susțin această dietă și subliniză că nivelul insulinei nu poate afecta pierderea sau câștigul în greutate, astfel că anulează din start principiile pe care se bazează dieta. În plus, pentru a ajunge la un nivel normal al insulinei, un individ nu trebuie să slăbească decât 5% din greutatea corpului.

Dieta nu le este recomandată femeilor însărcinate sau care alăptează, nici diabeticilor, nici celor care au tulburări alimentare și sunt adepți ai dietelor în serie, ori care cunosc fluctuații mari de greutate.

Citește și: 4 motive pentru care să incluzi acizii grași Omega-3 în dieta zilnică

Citește și: Mihaela Bilic, adevărul despre dieta pe grupe de sânge. Funcționează sau nu?

Citește și: Dieta ORNISH nu este greu de ținut. Beneficii, alimente permise și exemple de meniu

Citește și: Crina Abrudan a împlinit 45 de ani: „Kilogramele sunt tot 53”. Dieta care i-a schimbat corpul în 6 luni