Fără diete restrictive 

Când vine vorba despre slăbit, trebuie să privești acest obiectiv ca pe un maraton, nu ca pe un sprint. Dietele restrictive nu ar trebui să se regăsească în viața niciunei persoane, deoarece afectează sănătatea. Cel mai bine este să îți schimbi stilul de viață și să înveți ce înseamnă echilibrul alimentar. O alimentație sănătoasă nu presupune eliminarea anumitor grupe de alimente, ci din contră: introducerea unor alimente pe care să le consumi cu plăcere. Dacă nu știi cum să începi drumul spre un stil de viață mai sănătos, dieta Rina te-ar putea ajuta. 

Aceasta este o dietă în care ai voie să mănânci orice și în care te vei putea împrieteni cu diverse alimente. Multe persoane, în momentul în care vor să slăbească, adoptă diete restrictive atât din punct de vedere caloric, cât și nutritiv. Chiar și pe perioade scurte, acestea pot afecta sănătatea și îți vor oferi efect de yo-yo. Astfel, pentru a obține silueta pe care ți-o dorești pentru vara viitoare, poți începe dieta Rina, iar mai apoi poți să îți organizezi mai ușor un stil alimentar care să ți se potrivească. 

Ce presupune dieta Rina? 

Dieta Rina este un fel de dietă disociată, care implică separarea și asocierea grupelor alimentare după anumite principii. În dieta Rina, în fiecare zi vei consuma o altă grupă de alimente. Astfel, organismul nu se va mai concentra doar pe digestie, iar metabolismul tău va începe să funcționeze din ce în ce mai bine. 

Este bine să știi că foarte mult contează și orele la care mănânci. Astfel, se recomandă ca micul dejun să fie luat în intervalul 9-12, prânzul între 12 și 14, iar cina între 18 și 20. Trebuie să păstrezi un interval de cel puțin două ore între mese și să mănânci în fiecare zi la aceleași ore. După ora 20 nu mai mănânci nimic, poți bea doar apă. 

Dieta Rina se ține pentru 90 de zile, timp în care vei mânca disociat în cicluri de patru zile, iar la fiecare 7 cicluri vei avea o zi în care vei bea doar apă. Este foarte important să respecți ordinea celor patru zile. Singura constantă pe parcursul ciclurilor dietei Rina va fi micul dejun, care va fi compus zilnic din fructe. 

Ordinea în care vei consuma alimentele în dieta Rina este următoarea: 

  • ziua 1: proteine, în care se recomandă carnea slabă, pregătită la grătar, abur, cuptor sau fiartă, iar dacă nu poți consuma prea multă carne, poți alege și alte surse de proteină, cum ar fi ouăle, iaurtul, brânzeturile degresate sau proteinele vegetale (ciuperci, tofu);
  • ziua 2: amidon, în care vei consuma legume și leguminoase bogate în amidon, cum ar fi fasole, linte, mazăre, năut, cartofi, hrișcă și altele asemănătoare; 
  • ziua 3: carbohidrați, în care vei putea consuma pizza cu legume, paste cu sos de roșii, covrigi, biscuiți, fursecuri, alte produse de patiserie fără drojdie și alte surse de carbohidrați complecși;
  • ziua 4: vitamine, în care vei mânca fructe și legume proaspete, fructe uscate, nuci, semințe, compoturi, supe, piureuri de fructe sau fructe la cuptor. 

După cele 90 de zile, îți va fi mult mai ușor să faci trecerea la un stil alimentar echilibrat, care include toate grupele alimentare. Așadar, dacă vrei să te pregătești pentru următoarea vacanță fără să îți afectezi sănătatea, ia în calcul dieta Rina. 

Sursa foto: Shutterstock 

(P) Articol publicitar realizat in colaborare cu Springfarma